Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tomas Ledin avslöjar hemligheten bakom äktenskapet: "Magin finns i sängkammaren"

24 jun, 2022, 16:30 
AvSimon Holm Stålhand

De har varit gifta så länge!

Annons
EXKLUSIVT! Här fångas kungen och Silvia på film – på Tomas Ledins konsert i GlobenBrand logo
EXKLUSIVT! Här fångas kungen och Silvia på film – på Tomas Ledins konsert i Globen

Tomas Ledin, 70, är en av Sveriges mest populära artister. Han har varit aktiv sedan 1970-talet och han turnerar fortfarande! Under sommaren är han återigen på turné, denna gång från Helsingborg i söder till Piteå i norr. Det går lugnt att påstå att karriären fortfarande går på på ålderns höst.

Men det är inte bara karriärmässigt som det går bra. Även i äktenskapet går det toppen! För Tomas Ledin har varit gift med sin fru, Marie Ledin, 65, sedan 1983! Så nästa år kommer det alltså att firas rubinbröllop.

Det är Tomas Ledins hemlighet

Men vad är hemligheten till ett sådant lyckat äktenskap? Ja, det frågar sig ju många. I en intervju med Expressen berättar Tomas Ledin sin hemlighet.

Tomas Ledin och Marie Ledin
Tomas och Marie Ledin!

– Vi har bra sex. Magin finns i sängkammaren, säger Tomas med ett skämtsamt flin till Expressen.

Sedan blir han mer allvarlig i sitt svar.

Annons

– Nej, men allvarligt så tror jag att det är just det här med att vi har haft var sin karriär och inte begränsat varandra. Men det förstod man ju inte under resans gång.

Marie Ledin är nämligen vd för polarpriset, så det går lugnt att säga att hon har fullt upp med sitt. Och just arbetslivets kontraster verkar vara en stor del av deras lyckade äktenskap. I framgångspodden beskrev Tomas Ledin det på liknande sätt under 2021.

– Jag tror att det är en fördel att vi är så olika, verkligen. Och sedan också att vi har gett varandra utrymme att vara oss själva.

Att de båda har haft stimulerande yrkesliv tror han också varit bra för deras förhållande.

– Hon har kunnat förverkliga sig själv och jag också. Vi har inte begränsat varandra på något vis så. Och på grund av det så har vi också varit ifrån varandra, inte speciellt långa perioder, men ändå. Det är inte nödvändigt att vi ska sitta i knät på varandra varje dag, säger Tomas Ledin.

Annons