Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tomas Ledins nya dramatiska beslut efter alla år – slutar turnera: "Aldrig"

24 aug, 2022, 15:30 
AvIbraheem Alsalman
Tomas Ledins framtidsbesked.

Ingen hade räknat med detta!

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Folkkära artisten Tomas Ledin är en favorit hos de svenska tv-hemmen. Ledins karriär sträcker sig långt tillbaka i tiden och i skrivande stund är han ute på turné som är döpt till ”En Nådens sommarkväll – alla klassiska hits”.

Inför turnén släppte Ledin tre låtar som är det första han har gjort på ett par år.

– Jag har varit aktiv under vårkanten. Jag och Lasse Andersson, som producenten heter, jobbade jag mycket med på 90-talet. Lasse producerade bland annat ”En del av mitt hjärta” och ”Snart tystnar musiken”, sedan har vi haft ett litet uppehåll. Men vi kände att vi kanske skulle blåsa liv i den där kärleken och passionen igen, säger Tomas Ledin i en lång intervju med Aftonbladet.

Tomas Ledins besked om framtiden efter alla år

Tomas Ledin, 70, har gjort över 250 låtar och totalt har han släppt 25 album under sin långa karriär. Musikgeniet förknippas oftast med med sommar och sol.

Annons

– Den här senaste låten ”Långt ut på landet” har en tydlig sommarkänsla. Idén dök upp när jag tänkte på hur det var när jag var tonåring hemma i Sandviken. Sedan utvecklades den till en låt där berättaren beskriver hur man reser tillbaka och träffar gamla vänner och det är klart det även finns ett sommartema i bakgrunden.

Ledin satte den här turnén redan för två år sedan, men det är först nu den bli av till följd av pandemin. I framtiden är han dock högst osäker på om det blir turné. Han vill sakta av och trampa ner i tempot.

– När vi satte den här turnén för två år sedan så kände jag att vi gör en riktigt stor sista sommarturné, men det var två år sedan. Man ska aldrig säga aldrig, men jag ser det inte som speciellt troligt att jag gör en stor sommarturné igen. Ambitionen är att fortsätta med musiken så länge lusten finns där, men i något mer sparsmakat tempo, säger han kryptiskt om sin framtid.

Annons