Tommy Berggrens fräcka kommentar till Anna Hedenmo i SVT

07 jun, 2020, 08:00 
https://image.svenskdam.se/ellen-svartvit1-200x200.jpg.jpg?imageId=5471140&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Ellen Myrgård Lindén
tommy berggren anna hedenmo min sanning svt
Programledaren Anna Hedenmo beskrivs ofta som lugnet själv. Men det finns vissa personer som har försökt att få henne ur spel.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 23?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 23?

Den erfarna programledaren Anna Hedenmo, 59, har guidat svenska folket genom oändligt många valvakor, nyhetssändningar och debatter. Hon lyckas behålla lugnet när världen står i brand och kan bringa klarhet i hetsiga debatter likt ingen annan.

Men det finns förstås situationer då även Anna har varit nära att tappa fattningen. Ett exempel var när hon skulle intervjua skådespelaren och regissören Tommy Berggren, 82, i SVT:s “Min sanning”. Innan inspelningen skulle börja sa han nämligen “Du ser ju riktigt bra ut”. En kommentar som inte alls hörde hemma i den professionella situation som de befann sig i.

Anna Hedenmo blev förvånad av frågan

I en intervju med Expressen har Anna berättat hur hon reagerade på uttalandet.

– Det var verkligen en unik grej. Jag tänkte “herregud, är han osäker och nervös?”. Att säga så till en medmänniska… Men jag tänkte “här gäller det att inte gå i gång”. Jag låtsades att jag inte hörde vad Tommy sade.

Annons

Anna har klarat av många pressade situationer i sina dar. Men när hon vaknar upp på söndagsmornarna, med vetskapen att hons ska sända Agenda senare på kvällen, känner hon sig inte alltid lugn och full av självförtroende.

– Det känns så himla jobbigt att jag ska ta mig dit, men med åren har jag lärt mig att det går, med små steg. Efter frukosten känns det lite lättare, på väg till jobbet har jag visserligen ett motstånd i varje steg men jag kommer ju dit i alla fall och när jag träffar kollegerna är jag med på karusellen. Det bästa är att gå in i sminket och byta om, då kliver jag helt in i rollen. Sedan finns det inget som känns naturligare än att jag ska ha den där sändningen, säger hon i samma intervju.

Foto: TT

Annons