Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tommy Körberg hemma från sjukhuset – får repetera sängliggandes

31 jul, 2023, 14:30 
Felicia Plåt
Tommy Körberg
Tommy har haft en lång och framgångsrik karriär. Foto: TT

Tommy Körberg är hemma efter flera veckor på sjukhus.

Annons

För några veckor sedan blev Tommy Körberg inlagd på sjukhus. Detta på grund av att han blev drabbad av en elakartad bakterie som hade satt sig i ryggen. På grund av sjukhusvistelsen blev han även tvungen att ställa in sin sommarturné "Grand Finale", vilket han var väldigt ledsen över.

Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagarBrand logo
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagar

– Det smärtar mig oerhört över att behöva ställa in min sommarturné ”Grand Finale” och göra min publik besviken. Tyvärr kommer det inte att vara möjligt för mig att slutföra turnén då jag har fått tillbaka en elakartad bakterie som den här gången satt sig på ryggen och skapar akut ryggsmärta. Jag är nu inlagd på sjukhus för utredning och behandling, sa han i ett pressmeddelande.

Nu har Tommy kommit hem

Efter några tuffa veckor på sjukhus har Tommy nu fått åka hem. Här får han fortsätta återhämta sig, trots att han reda har återhämtat sig bra på sjukhuset.

Annons

Tommy ska däremot vara med i musikalen Änglagård tillsammans med Helen Sjöholm i höst. Därför kommer han nu att börja repa inför musikalen. Men på grund av att han fortfarande är svag efter omständigheterna får han repetera hemifrån.

Tommy har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Han har stått på de största scenerna och berikat oss med hans otroligt starka och vackra stämma. Vi tror alla har sett klippet där han sjunger med Celine Dion och även hon blir imponerad av hans röst!

Populär bland gamla som unga

Han har medverkat i flera musikaler och hans musik lever än idag. "Stad i ljus" har blivit en riktig klassiker på dansgolven, den brukar nämligen avsluta alla utekvällar. Den representerar att det är dags att gå hem och flera studenter runt om i Sverige sjunger låten i kör efter en rolig kväll på studentpuben.

– Det började i Uppsala och sen spreds den till Linköping och sen var den igång. Den har till och med blivit sista låten på nattklubbar. Jag har sett två poliser som patrullerar och sitter och gapar den istället för att jaga tjuvar, har Tommy berättat för Svensk Damtidning.

Han är alltså populär bland gamla som unga och har verkligen en plats i svenskarnas hjärtan. Trots att många blev ledsna över det tråkiga beskedet att sommarturnén blev inställd få vi se fram emot att se honom i "Änglagård" i höst!

Annons