Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Ordet Tommy Körberg inte får säga nuförtiden - efter kuppen i SVT

17 aug, 2022, 14:00 
AvIbraheem Alsalman
Tommy Körberg rasar efter kuppen i livesändning.

Tommy Körberg hade inte räknat med detta!

Annons
Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”Brand logo
Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”

Det blåser nya vindar i Allsång på Skansen. Under tisdagen var det säsongsavslutning som också blev Sanna Nielsens allra sista avsnitt - en grande finale helt enkelt.

Vem som ersätter Nielsen är fortfarande oklart. SVT har locket på gällande nya programledaren men om man ska tro spelbolagen så är Oscar Zia högaktuell att köra populära sångprogrammet. Just nu står i sju gånger pengarna att leda succéprogrammet.

Men nog med spekulationerna om vem som tar över. Vi blickar tillbaka till tisdagens underbara avsnitt och fina avslutet för Sanna Nielsen. Det bjöds på en riktig maffig show som var värdig Mello-vinnaren.

Men det spelades också anmärkningsvärda scener - mitt i livesändningen. Något som SVT absolut inte räknade med.

Annons

När det äntligen var det dags för ikonen Tommy Körberg, 74, att gå upp på scen så stormade två personer scenen. Senare visade det sig att det var två klimataktivister. Männen hade med sig en stor gul banderoll med texten "Återställ våtmarker". Säkerhetsvakterna var snabbt framme och förde bort männen från scenen - till publikens och inte minst Tommy Körbergs stora chock - och förvåning!

Tommy Körbergs chock efter kuppen i SVT

Till Expressen säger arrangören att de inte vet vad som gick snett säkerhetsmässigt. Samtidigt skulle en utredning påbörjas för att det här inte ska få hända igen.

Tommy Körberg själv chockades och kom av sig alldeles - förståeligt! Efteråt hade han svårt att sätta ord på vad som hade precis hänt framför hans egna ögon.

– Jag läste bara, våtmarker, och då fick jag ett helt annat ord i huvudet. Som jag inte tänker säga nu, för det får inte nuförtiden. Jag tror inte de själva vet vad de menar, ”återställ våtmarker”? Okej? Innan torkan, ska vi börja vattna igen nu? Eller vad menar de? Kan någon förklara det? Då var det ingen effektfull protest. Då var det bara löjligt, säger han till Expressen.

Vad Tommy egentligen tänkte säga får vi kanske veta längre fram.

Annons