Tommy Körberg – så lever han med fru och barn

Tommy Körberg – så lever han med fru och barn

Tommy Körberg lever ett komplicerat familjeliv. Han har tre barn med tre olika kvinnor.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 42?
Slå på ljud

Tommy Körberg är en av veteranerna i årets upplaga Så mycket bättre. Han kommer in i programmet med en otrolig låtskatt – och också en osannolikt bra pipa.

Tommy Körberg är också en familjefar. Han har sonen Anton Körberg, 43, med Anki Lidén. Anton har själv en framgångsrik karriär som skådespelare och har bland annat varit med i kultsåpan Vita Lögner.

Hans andre son, Erlend Körberg, 24, fick han med Kirsti Skavberg Roaldsen. Han har också gått in i underhållningsbranschen och bland annat arbetat på Oscarsteatern.

Tommy Körberg – hon är hans fru

Tommy Körberg.

Anne-Charlotte, Tommy Körberg och dottern Elvira.

Hans tredje barn är något av en sladdis. Elvira Körberg är elva år gammal och frukten av Tommys äktenskap med sin fru, Anne-Charlotte.

På grund av att han fick sitt tredje barn så pass sent så har Tommy behövt utstå en hel del blickar.

Han har också själv haft en del ångest kring att det skiljer så många år mellan honom och Elvira.

– Jag har lärt mig att leva med att folk undrar om jag är ute och går med mitt söta barnbarn när vi tar en promenad på stan. Men det finns förstås tuffa sidor. Dödsångest är ett för starkt ord, men understundom blir jag en smula melankolisk. Egentligen är det löjligt. Vi människor har inget kontrakt med livet, och kan i princip dö när som helst av vad som helst, men jag är förstås förinställd på att jag inte kommer att följa med lika länge som jag vill. För helst vill jag ju att hon ska hinna växa upp, bli myndig och lämna hemmet innan jag försvinner. Tanken att det inte ska bli så plågar mig en smula då och då, har Tommy Körberg sagt till Mama.

"Bättre att visa att man är ledsen"

Tre barn med tre olika kvinnor innebär en ganska komplicerad familjesituation. Men Tommy tycker att han har lyckats.

– Det gäller att vara närvarande trots uppbrottet. Det är viktigt att visa att man finns där, men man behöver inte heller förställa sig för barnet och låtsas som att allt är toppen. Enligt min erfarenhet är det bättre att visa att man är ledsen än att försöka upprätthålla en fasad inför sina barn som de ändå skådar igenom. Att låtsas som annat är det värsta. Jag talar av erfarenhet och har två välskapta söner vars mödrar jag inte längre lever ihop med, har Tommy sagt till Mama.