Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tommy Körbergs ärliga ord om hälsokampen – och sorgen efter systerns död: "Mörkt där ett tag"

04 mar, 2023, 16:00 

Nu berättar Tommy Körberg om livet efter den obehagliga operationen.

Annons
Tommy Körbergs dejtingavslöjande: ”Jag är för blyg”Brand logo
Tommy Körbergs dejtingavslöjande: ”Jag är för blyg”

Tommy Körberg, 74, är en av våra mest folkkära och hyllade artister. Han har haft en av de mest enastående karriärerna inom musiken och den är långt ifrån slut.

Med tidlösa hits som Stad i ljus, Judy min vän och Fattig bonddräng fortsätter han att hyllas av generation efter generation.

2020 medverkade han även i TV4:s Så mycket bättre, där han gjorde fantastiska tolkningar av låtar som Morgonljuset och För evigt.

Tommy Körberg Säsongsavslutningen av Allsång på Skansen. Stockholm 2022
Hela Sverige älskar Tommy Körberg.

Tommy Körberg om hälsokampen – så mår han idag

För snart tre år sedan, efter inspelningen av Så mycket bättre, insjuknade Tommy och tvingades genomgå en akut hjärtoperation.

Annons

– I början när jag låg där då kunde jag få väldigt morbida tankar. Jag tror till och med att jag skrev ett testamente, har han berättat i Hellenius hörna.

Lyckligtvis har Tommy återhämtat sig idag och kan fortfarande arbeta med det han älskar. I en ny intervju med Expressen berättar han hur tacksam han är för svensk sjukvård.

– Morfin är ett jävla potent läkemedel, som jag brukar säga. Men det som hände har inte förändrat mig, och jag jobbar ju på med min ”Grand finale” på Lorensbergsteatern just nu, säger han och fortsätter:

– Jag är envis som få. Så när de ville att jag försiktigt skulle börja gå med gåstol, sa sa jag ”nej ge mig en trappa”. Då hade det bara gått fyra dygn sen jag låg i respirator.

Tommy Körberg och fru Kirsti med dottern Elvira Vimmel på röda mattan till ABBA Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, inför kvällens galapremiär av Abba Voyage. London 2022
Tommy med hustrun Kirsti och dottern Elvira på premiären av ABBA Voyage i London.

Sorgen efter systerns död: "Mörkt där ett tag"

År 1999 gick Tommys syster Anne-Mi bort efter att ha vårdats på sjukhus under en längre tid. Han sa då att han ville ”göra en Vilhelm Moberg”, det vill säga dränka sig strax före 75-årsdagen.

Idag ser han dock annorlunda på det hela, och ser fram emot att fylla 75. I samma intervju med Expressen förklarar han bakgrunden till det tidigare uttalandet.

– Det var nog att ta i. Det var mörkt där ett tag då både min syster och morsan gick bort. Det var så mycket död runtomkring mig, som jag var lite trött på. Men då finns det något som heter terapi som jag genomgick då.

Annons