Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tommy Körbergs kupp i SVT – dissade hovet

07 jun, 2022, 11:30 
AvSimon Holm Stålhand

Tommy Körberg har krut i sig ännu!

Annons
5 saker du inte visste om Björn UlvaeusBrand logo
5 saker du inte visste om Björn Ulvaeus

Tommy Körberg, 73, är en av Sveriges mest populära artister. Under förra veckan fick han även motta det prestigefyllda priset, Povel Ramels Karamelodiktstipendium som varje år delas ut till en förnyare av det svenska språket eller någon som gjort framstående gärningar inom musiken, scenkonsten eller filmen.

Under måndagens nationaldagsfirande på SVT var Tommy Körberg återigen i tv-rutan, denna gång med ett mäktigt uppträdande med låten "Fattig bondräng" som blev väldigt uppskattat.

Efter sitt framträdande fick han frågan om sitt pris, Karamelodiktstipendium.

– Det verkar som att de tror att jag ska trilla av pinnen snart. Lika bra att ge mig priser medan jag fortfarande står på benen, säger Tommy Körberg i SVT:s sändning.

Tommy Körberg
Tommy Körbergs härliga passning!

Tommy Körbergs diss – mot hovet

Senare i veckan ska Tommy Körberg även få äran att motta en medalj av självaste kungen, Carl Gustaf. Men då verkar det som att det uppstått komplikationer.

Annons

– Det var meningen att få priset då, men jag är inte hemma då. Jag tyckte att han kunde ge det ikväll, men då fick jag nobben av hovet, säger Tommy Körberg med glimten i ögat.

Senare under sändningen framförde Tommy Körberg ännu en låt, lust till liv — Tommy berättar om textens betydelse.

– Jag gjorde en föreställning som heter Lola. I slutet av den var det en låt som heter Here's to life". Jag frågade Björn Ulvaeus om han kunde skriva om den låten så den var riktad mer till mitt liv och vad jag gått igenom.

Det Tommy Körberg syftar på är hans hjärtoperation som han gjorde för två år sedan.

Annons