Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tommy Körbergs svåra sommar – talar ut om sjukdomsförloppet

07 sep, 2023, 11:30 
Louise Wibergh Lenti
Tommy Körberg

Från svängig konsert till ambulansflyg och antibiotika.

Annons

Tommy Körberg är en av vårt lands mest folkkära artister och vi var många som blev oroliga för honom när det kom fram att hans hälsa blivit drastiskt sämre nu under sommaren.

Redan 2020 blev han sjuk i covid-19 och tvingades till en akut hjärtoperation och låg i respirator i fyra dagar följt av en hel höst på sjukhuset. Då var det en streptokock som elakt hade letat sig in i två av hans hjärtklaffar och insidan av hjärtat.

Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagarBrand logo
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagar

Ambulansflyg till Stockholm

Under sommaren skulle Körberg spela föreställningen ”Grand finale” där han sammanfattar sin karriär och bjuder in publiken bakom kulisserna till sitt minst sagt händelserika liv. Turnén avbröts hastigt efter en föreställning på Gotland och i Expressen berättar nu Körberg vad det var som egentligen hände.

Annons

Det var faktiskt mitt under konserten som de stora ryggsmärtorna kom men Körberg vägrade att avbryta.

– ­Det satt ju 1 500 personer i publiken? Folk sade att jag skulle sätta mig ned och att jag inte behövde genomföra det hela, men tss, tss, tss – jag fortsatte ändå.

Frasen ”The show must go on” har nog aldrig stämt in så bra som på allas vår Tommy Körberg. Så fort konserten var avslutad kördes han in till sjukhuset i Visby och tätt därefter blev det ambulansflyg till Stockholm. Där blev det två veckors inläggning med antibiotika och morfin för behandling av en elakartad bakterie i ryggen - men Körberg ville tillbaka till jobbet så fort det var möjligt. Han skrevs ut och fick en antibiotika-pump med infart rakt in i halsen.

Annons

Tommy Körberg: ”Har ont när jag går av scenen”

Nu repeterar Körberg föreställningen ”Änglagård” för fullt som har premiär nu i helgen på Oscarsteatern. Trots sin kämpiga sommar är han vid gott mod och ser som alltid fram emot att få jobba.

– ­Äsch, det är ingenting att hetsa upp sig över. Jag har lite problem med att gå och har ont när jag går av scenen. Men det är ett jobb som ska göras, och man får adrenalin av att stå på scen. Det är bra, det är kroppens eget morfin! säger han till Expressen.

"Änglagård" är planerad att spelas 10 september – 24 mars och resterande turnéstopp av ”Grand finale” kommer att genomföras under 2024.

Foto: TT

Annons