Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tommy Körbergs utspel om Carola – skedde bakom scen: ”Sparkade mig”

05 jul, 2023, 13:00 

Tommy Körberg avslöjar Carola Häggkvists beteende bakom scen.

Annons

Han är sångfågeln som med sin stämma förfört det svenska folket i flera decennier – hon är schlagerdrottningen som gjort vice versa. Carola Häggkvist och Tommy Körberg har med sitt artisteri gjort Sverige gladare, mer trallvänligt och ihopsvetsat.

Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”Brand logo
Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”

Än i dag samlas studenter i armkrok, kanske med en dryck i handen, och skrålar till den odödliga klassikern ”Stad i ljus” – som brukar fungera som en avslutningslåt på studentfester runt om i Sverige.

Ja, att Tommy och Carola med alla sina år på scen tagit plats i svenska hjärtan är nästan en underdrift och, ironiskt nog, var det låten ”Främling” som satte fart på Carolas karriär och kändisskap.

Tommy Körberg och Carola Häggkvist
Tommy Körberg och Carola Häggkvist har delat scen flera gånger.

Tommys utspel: ”Hon sparkade mig”

I år kommer artisterna att uppträda på Sollidenscenen och Allsång på Skansen, en plats de återvänt till flera gånger för att leverera sina hits och vandra runt bland den gungande publiken.

Annons

Deras vägar har korsats flera gånger. På 90-talet spelade de mot varandra i musikalen ”Sound of Music” och Tommy har sett hur Carola utvecklats med tiden, hur hyssen blivit färre och artisten mer sansad.

– Carola är fantastisk på många sätt. Men hon kan också ha ett underligt vibrato och gör ofta miner när hon sjunger. Jag sa till henne en gång: ”Du ser ut som en gammal kärring när du sjunger”. Då sparkade hon mig på benet. Kanske med all rätt? Hon har alltid haft sina hyss för sig, men har blivit lugnare med åren, säger Tommy Körberg till Expressen.

Tommy Körberg och Carola Häggkvist
Tommy Körberg och Carola Häggkvist känner varandra väl.

Carolas vilda glädje

De senaste åren har Tommy Körberg haft en rad hälosproblem. För tre år sedan, 2020, drabbades han dessutom av corona och läget blev så kritiskt att han var tvungen att lära sig gå igen.

Till slut blev han så pass frisk att han kunde uppträda igen. Comebacken skedde på Pridefestivalens schlagerkväll 2021 på Södra Teatern. Carola Häggkvist var då på plats både för att uppträda och ta del av Tommys stämma.

”Bästa igår var att se Tommy Körberg så stark igen på Södra Teatern! (Många föreställningar på Sound of music hade vi minsann.)”, skrev en lycklig och nostalgisk Carola om kvällen på Instagram.

Foto: TT/Instagram

Annons