Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tommy Nilsson erkänner problemet med kärlekslåten till Malin Berghagen: "I dag hade jag inte"

14 aug, 2023, 15:00 
Minna Sarpaneva
Foto: TT

Hitlåten handlar om när Tommy Nilsson träffade exfrun, Malin Berghagen. Men idag hade han tagit ett annat beslut gällande låten.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Med sin säregna stämma och texter som går rakt in i hjärtat har Tommy Nilsson, 63, kommit att bli en oerhört folkkär artist.

Lyckan med kärleken

Stämband av guld till trots så har Tommys privatliv varit allt annat än gyllene genom åren. Artisten har tampats med både missbruk och spruckna förhållanden.

Idag lever han dock ett lugnt och lyckligt familjeliv med kärleken, Linda Olsson, 44, och så sent som förra året så välkomnade paret en liten dotter.

Mötet med Linda blev ljuspunkten och idag är de självdestruktiva vanorna en del av det förflutna.

Annons

Problemet med låten

Tommy Nilssons hitlåt "Dina färger var blå" är en självklar del av mångas sommarspellistor, och till viss del har vi ölföretaget Pripps att tacka för att den blev inspelad.

I en intervju med Aftonbladet berättar Tommy att de hörde av sig till honom och frågade honom om han hade en lämplig låt till en reklamfilm.

Tommy rotade lite bland låtar han inte skrivit färdigt och hittade "Dina färger var blå", som handlar om hans före detta fru, Malin Berghagen. Han menar dock att han var noga med att den skulle "få sittt eget liv" innan Pripps fick använda den.

Annons
Malin Berghagen och Tommy Nilsson
Tommy Nilsson har tidigare varit gift med Malin Berghagen. Han avslöjar att han skrev Dina färger var blå om henne.

Sagt och gjort, Tommy spelade in låten och 1995 släpptes den som singel. Den blev då hans första stora hit efter "Öppna din dörr". Han berättar att den till en början spelades en hel del på radio, men att många kanaler slutade spela den efter att den varit med i reklamen.

– Jag fick utstå väldigt mycket kritik för att jag hade sålt mig till alkoholreklam, även om det var för lättöl, något jag inte var beredd på. Det här var ju innan jag själv valde att avstå från alkohol. I dag hade jag inte valt att göra reklam för alkohol, men jag ångrar ändå inte att jag gjorde det då, berättar Nilsson för Aftonbladet.

Annons