Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tommy Nilsson i storbråk med Orup – efter alla år av tjafs: Fortsätter

03 jan, 2023, 07:00 
Indra Nordemar

De folkkära artisterna har minst sagt en komplicerad relation.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Tommy Nilsson har i många år varit en av Sveriges mest folkkära artister. Gång på gång har han legat på svensktoppen med hitlåtar som Öppna din dörr, Allt som jag känner och Dina färger var blå.

1989 vann han Melodifestivalen med låten En dag, men lyckan av segern blev inte långvarig. Thomas "Orup" Eriksson var nämligen snabb på att förstöra Tommys vinnarglädje. Och det svider hos Tommy än i dag.

Samma år som Tommy vann kom Orup på en andra plats, då med låten Upp över mina öron, som han gjort med kompisen och kollegan Anders Glenmark. Låten tog dem ju inte hela vägen, och det fick Orup att bli rasande.

Orups sabotage för Tommy

Medan Tommy tog emot folkets jubel blev det totalt sabotage backstage. Ja, Orup blev så arg att han gick in till Tommys loge och slog sönder hans lycka.

Annons

– De hade gett honom en stor tårta, som han inte ens hade rört. Då gick jag in i min loge och hämtade ett paraply, och så slog jag sönder hans tårta, erkänner han i TV4:s Så mycket bättre.

Han har senare ångrat sig:

– Det var skitdumt, jättekorkat och jävligt barnsligt gjort, har Orup sagt till bland annat Aftonbladet.

Relationen i dag

Tommy har tagit det hela med ro, men ändå inte släppt händelsen. I samma TV4-program gav han sin syn på saken:

– Det här var ju rätt roligt. Nu är han skyldig mig en tårta. Hälsa honom att det måste stå ”Förlåt Tommy, du var faktiskt bäst" på den.

Tommy fick som han ville. En tårta från Orup kom in under programmets gång, men det blev en tillbaka-kaka, så att säga.

– Vi har haft en konstig hatkärlek mellan varandra. Jag har full respekt för Orup som låtskrivare och artist. Men det är något som inte kuggar där, sa Tommy medan han tryckte näven i "Orups tårta".

Än i dag har de inte reparerat relationen. I helgen gästade Tommy Fredrik Ralstrands podcast Hitfabriken, varpå han fick frågan om Orup.

Du och Orup har ingen vidare relation i dag eller?, frågar Ralstrand.

– Nej så skulle jag inte säga, vill inte prata om det. Tror vi respekterar varandra. Men jag tror att han var avundsjuk på den vinsten, där startade det, säger Tommy.

Vidare menar han att att den där taggen i hjärtat gentemot varandra som inte riktigt går att förklara fortsatt finns där.

Foto: TT

Annons