Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tommy Nilsson om kärleken Linda: "Hon visade att jag var värd någonting"

24 jun, 2018, 09:00 
AvErika Svernström
Tommy Nilsson är en av artisterna som turnerar med Diggiloo i sommar. Nu berättar han om kärleken, barnen och kommande sommar.
Annons

Tommy Nilsson är en av artisterna som turnerar med Diggiloo i sommar. Där hedrar han både sin ex-svärmor Barbro Svensson och hans gamla kompis Jerry Williams som båda gått bort nyligen. Tacksammast just nu är han över sin sambo Linda Olsson, som fick honom på fötter när han mådde som sämst i livet.

Tommy Nilsson, hur känns det att vara med i den största musikturnén i Sverige för andra året i rad?

– Det känns skitkul – just nu är vi i Portugal för att svetsa ihop oss inför turnén och se om vi har några musikaliska referenser vi kan utmana hos varandra. Jag ser så fram emot showen, sommaren och att få möta publiken.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Hela turnégänget för Diggiloo-2018: Ola Salo, Mendez, Marika Carlsson, David Lindgren, Kamferdrops, Ida Redig, Tommy Nilsson, Mariette och Christer Björkman. Fattas på bilden gör Charlotte Perrelli.
Hela turnégänget för Diggiloo-2018: Ola Salo, Mendez, Marika Carlsson, David Lindgren, Kamferdrops, Ida Redig, Tommy Nilsson, Mariette och Christer Björkman. Fattas på bilden gör Charlotte Perrelli.

Finns det någons låt du fasar för att få, som du inte kan göra rättvisa?

– De har inte berättat för mig om låtvalet, det kanske finns en anledning, hahaha. Nej men det blir ett roligt moment. Jag kan bjuda på det. Jag. Är. Inte. Rädd.

Annons

Ni ska hedra både Jerry Williams och Lill-Babs?

– Absolut. Barbro var jag ju som du vet nära och Jerry är en gammal kompis. Men cancerdöden är något vi får leva med, det är verkligen hemskt. Jag och mina barn sörjer Barbro så. Det finns nästan ingen som varit så poppis i alla led – det ska bli fint hedra henne.

Tommy Nilsson turnérar med Diggiloo i sommar och ska hedra sin före detta svärmor Barbro Lill-Babs Svensson under turnén.
Tommy Nilsson turnérar med Diggiloo i sommar och ska hedra sin före detta svärmor Barbro Lill-Babs Svensson under turnén.

Du har ju skrivit flera svenska sommarklassiker – var får du känslan ifrån?

– Den svenska sommaren helt enkelt. Jag måste börja hemma i studion, när jag stänger världen utanför och får upp något som berör så kommer musiken. Det är en process där man har inte så mycket att säga till om, det bara kommer.

Drömde du om att göra musik även som barn?

– Nej då var det mycket idrott, jag spelade fotboll, basket, och höll på med friidrott. Jag är ju utbildad armerare och byggde ju i Kista som lärling. Det säger jag till barnen när vi kör förbi; ”det här barn, det har pappa byggt. Alldeles själv!”.

Annons

Vad gör du på ledig tid?

– I grunden är jag ju en soffpotatis. Jag har ett eget hörn och älskar att ligga i soffan och titta på tv, det går bara inte att göra något åt. Men till mitt försvar så pågår en yrkesprocess i knoppen. Jag tänker ständigt på vad jag ska skriva och dyker det upp en låt kastar jag mig ut i studion.

Vilken är din styrka som fembarnspappa?

– Att jag behandlar dem olika. Det låter kanske konstigt men de har alla olika behov, jag ser till att de får vad de behöver. Jag köper inte fem olika presenter utan den som behöver får en.

Är de nöjda med upplägget?

– Det funkar inte alltid nej, haha. Men min styrka är att se alla barns olika behov – de är på olika platser och behöver olika saker och jag försöker vara där.

Vad är du mest stolt över nu?

– Mig själv. För tio år sedan tog jag tag i mitt liv, reste mig och ordnade upp saker vilket även gagnar alla runt mig. Annars hade jag varit någon sunkig hög i ett hörn idag. Bara att träffa en ny kvinna som kom in och rensade upp och visade att jag var värd nånting. Jag är nöjd med var jag är nu i livet, jag vårdar det ömt.

Linda Olsson och Tommy Nilsson är förlovade och har ett barn tillsammans.
Linda Olsson och Tommy Nilsson är förlovade och har ett barn tillsammans.

FAKTARUTA:

Namn: Tommy Nilsson

Annons

Familj: förlovad med Linda Olsson, fem barn mellan 6-38 år, två barnbarn mellan 6 månader-18 år

Ålder: 58, firar 30 år på scenen

Bor: i Roslagen sedan 4 år

Gör: artist, låtskrivare och balladkung, målar och skriver på bok

Aktuell med: Diggilooturné i sommar

Så är jag: Lång. Glad. Tacksam.

Största last: Godis och snus

Otippat om Tommy: Han och (rörmokaren) Jerry Williams är de enda artisterna som prytt omslaget på Byggnadsarbetaren

Foto: Kristofer Sandberg

Annons