Tone Bekkestad försvann – det gör hon nu

I många år var hon ett populärt inslag i vädret på TV4, men Tone Bekkestad fick nog av Sverige och flyttade hem till Norge igen
Tone gillar att vara aktiv, här med sambon Frithiof på cykel!

Tone gillar att vara aktiv, här med sambon Frithiof på cykel!

Tone Bekkestads väderleksrapporter var ett populärt inslag i TV4:s nyhetssändningar!

Tone Bekkestads väderleksrapporter var ett populärt inslag i TV4:s nyhetssändningar!

Tone Bekkestad gjorde omedelbar succé som meteorolog i tv-rutan när hon först började år 1999. Men nu, så här drygt tjugo år senare, berättar hon i en intervju med Hänt att hon inte hade väntat sig den typen av uppmärksamhet hon fick när hon först kom till Sverige.

– Jag blev jätteförvånad över hur mycket positiv återkoppling jag fick. Jag blev verkligen förvånad, säger Tone till tidningen.

Men det var inte bara positivt att bli känd över en natt. På hemmaplan i Oslo kom det obehagliga brev till hennes lägenhet av en norsk man som kom med väldigt explicita och stötande förslag.

– Det kändes rätt läskigt, så klart, men jag pratade med polisen och fick ett direktnummer som jag kunde ringa, men det hände aldrig något, säger Tone.

Nu lever hon ett helt nytt liv, tillsammans med sambon Frithiof, 56, och hunden Sara. De bor i en lyxig villa utanför Oslo, och har en segelbåt tillsammans. Hon jobbar med att skapa lösningar för företag som vill bli mer miljövänliga, och håller kurser och föreläsningar.Sambon träffade hon efter att hon flyttat tillbaka till Norge igen, men trots lyckan var det svårt att lämna Stockholm och Sverige. Men det fanns en viktig anledning till att hon ville flytta hem igen.
–Min längtan efter att spendera mer tid med mina föräldrar. Vi träffades relativt sällan. Livet har ett slut. Tänk att förlora ens föräldrar och veta med sig att man kunde ha setts mer. Jag hade inte fixat det. Vi har väldigt starka band, jag och mina föräldrar. Vi pratar nästan dagligen.
Men spenderar man tolv år på en plats är det inte lätt att lämna, och Tone är öppen för att återvända – om TV4 skulle komma med ett jobberbjudande skulle hon förmodligen tacka ja.

Foto: TT/privat