Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tone Bekkestad försvann från rutan efter skandalen – så lever meteorologen idag

23 jul, 2022, 09:00 
AvMinna Sarpaneva
AvSimon Holm Stålhand

Hon tog svenska folket med storm när hon gjorde tv-debut år 1999. Men plötsligt försvann den norska meterologen från rutan.

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Tone Bekkestad var ett ständigt återkommande ansikte i TV4-nyheterna under många år och hennes väderleksrapporter var ett populärt inslag.

Men lika plötsligt som hon charmade sig in i svenska folkets hjärtan försvann hon från rutan.

Den omedelbara succén innebar att Tone mer eller mindre blev kändis över en natt. Något hon inte var beredd på när hon lämnade Norge.

– Jag blev jätteförvånad över hur mycket positiv återkoppling jag fick. Jag blev verkligen förvånad, berättar hon i en intervju med Hänt.

Blev avstängd efter lättklädda bilden

Men vad var det egentligen som hände?

Under 2006 skapade Tone Bekkestad rabalder på TV4 efter att ha ställt upp på en lättklädd bild för tidningen Slitz. Beslutet uppskattades inte av kanalen och de valde att stänga av Tone i tre månader.

Efter att andra TV4-profiler så som Patrick Ekwall och Lennart Ekdal motsade sig beslutet kortades perioden. Själv försvarade Tone sitt beslut.

Annons

– Bilden är jättefin, inte avklädd, utan klassiskt vacker. Jag visar inte så mycket, sa hon till Aftonbladet när situationen utspelade sig. Hon berättade också att hon inte förstod straffet och menade att det var "väldigt hårt".

Tone Bekkestad blev dock kvar på kanalen fram till 2011. Det var då hon tog beslutet att flytta till Norge.

– Jag hade en fantastisk tid på TV4. En av de bästa i mitt liv. Jag saknar Stockholm och Sverige, och har jag funderat mycket på hur det hade blivit om jag inte hade flyttat hem. Men allt har sin tid. Man måste göra att val ibland. Jag valde att flytta, och så blev jag kvar här, har Tone Bekkestad berättat för Expressen.

Så lever Tone Bekkestad idag

Numera lever Tone ett väldigt annorlunda liv. Hon är alltså tillbaka på hemmaplan och bor tillsammans med maken Frithiof och hunden Sara i en lyxig villa utanför Oslo.

Ffter några år som egenföretagare jobbar den tidigare meterologen nu med att skapa miljövänliga lösningar åt större företag.

Annons

Klimatfrågan fortsätter ligga henne varmt om hjärtat och hon håller även kurser och föreläsningar om ämnet.

– Jag tycker att det är skrämmande att vi allt oftare ser extrema väder där människor förlorar sina liv. Översvämningarna i Tyskland gick ju hur snabbt som helst, och naturkrafterna kan orsaka så mycket skada för så många. Det är också skrämmande att vi inte har gjort mer tidigare, med tanke på att informationen har funnits om vad som komma ska, har hon berättat för Expressen.

Annons