Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tony Irvings kärlekssorg – kom på pojkvännen mitt under otroheten

15 feb, 2024, 12:00 
Pernilla Albinsson
Tony Irving
TT.
Tony Irving delar med sig av en mörk stund i hans kärleksliv.
Annons

Tony Irving, 57, är kanske mest känd som den tuffa domaren i Tv4s Let´s Dance. Innan dess har han jobbat som dansare, där han bland annat har tävlingsdansat i USA och blivit svensk mästare i dans. Idag är han som bekant domare och har fått dömma i dansvärldsmästerskap fyra gånger.

Tony Irving om stora utseendeförändringen: ”Slutat”Brand logo
Tony Irving om stora utseendeförändringen: ”Slutat”

Ja, Tony har haft en strålande karriär inom dansen och idag är han lyckligt gift med Alexander Skiöldsparr, 52. När han ska berätta för Aftonbladet om hans bästa dejt så är det just en dejt med Alexander som kommer upp:

– Mitt bästa kärleksminne är när jag hade en picknick på Skeppsholmen som jag hade ordnat för min man Alex inför vår första dejt. Då tittade vi på solnedgången tillsammans. Kombinationen av en ny kärlek, spänning och stämningen var det mest romantiska som jag har upplevt. Tre månader senare förlovade vi oss.

Juryn i Let´s Dance.
Tony Irving har varit jurymedlem i Let´s Dance sedan 2006.Johan Jeppsson/TT

Det första äktenskapet

Men Tonys kärleksliv har inte alltid varit lika lyckligt. Han fick kämpa länge med att acceptera sig själv för den han är.

Annons

– Jag kommer ihåg längtan efter att vara hetero. Att vara som min farsa och som andra män. Att få accepteras av andra män och inte ses som mindre värd, säger han i sitt "Sommar i P1"-program.

Tony har haft två äktenskap med kvinnor, varav det första äktenskapet var en kvinna han växte upp med. Han har beskrivit det äktenskapet som en naturlig följd och att han delvis gifte sig med henne för att det förväntades av deras föräldrar.

Kärleksgesten som blev ett fiasko

När han ska dela med sig av ett av hans värsta kärleksminnen så väljer han ett från 90-talet. Han hade varit på jobb utomlands och skulle hem och överraska sin dåvarande pojkvän på hans födelsedag.

– Jag kom dit med röda rosor och när jag kom in i lägenheten hittade jag honom där med en annan. Men jag lämnade honom omedelbart och åkte på resan själv, så det slutade ändå bra, säger Tony Irving.

Foto: TT.

Annons