Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tony Irvings osäkra framtid i TV4 - dyker plötsligt upp i SVT

25 jul, 2023, 09:00 
Samuel Björn
Tony Irving
Tony Irving har varit med i juryn i Let's Dance sedan starten 2006.

Tony Irvings ord efter flytten från TV4 till SVT.

Annons
Tony Irving: ”Längtar efter att säga hur dåligt de alla börjar”Brand logo
Tony Irving: ”Längtar efter att säga hur dåligt de alla börjar”

Tony Irving är aktuell i programmet Tareq Taylors matresa som visar upp den folkkära dansläraren i ett helt nytt ljus än tidigare. Tillsammans med den populära kocken Tareq Taylor åker han runt i Storbritannien för att testa på dess matkultur.

Tareq Taylor
Tareq Taylor är en av Sveriges mest omtyckta tv-kockar.

Redan under premiäravsnittet bjuder de två männen tittarna på både skratt och gråt. Tony avslöjar nu efter inspelningen av programmet hur han kunnat gjort den "förbjudna flytten" mellan de två tv-kanalerna och hur det kommer påverka hans deltagande i Let's Dance.

Annons

Tony Irvings starka känslor

I första avsnittet av programmets nya säsong beger sig Tareq och Tony till Manchester i England. En nostalgitripp för Tony som är uppvuxen just i Manchester, och snabbt väcker staden gamla minnen för Let's Dance profilen, både goda som onda.

Att komma ut som homosexuell man för runt 40 år sedan i Manchester var ovanligt. Att mötas med öppenhet och förståelse kring sin sexualitet var ingen självklarhet, något som Tony fick känna av.

När Tareq och Tony besöker den lokala kyrkan väcks minnen inom Tony kring samtal han varit tvungen att ha med traktens präst efter att han kommit ut som homosexuell för sin pappa.

– Prästen sa att det var en synd, skulle jag gifta mig skulle det gå över, jag behövde träffa rätt kvinna, berättade han i programmet.

När känslorna svämmar över omfamnar Tareq Tony med en värmande kram, och han fortsätter.

– Här inne startade en resa som fick mig att börja ljuga. Här inne började mitt dubbelliv, förklarar Tony.

Annons

"Lika gärna kunnat sändas i SVT"

Att TV4-profilen Tony Irving är med i ett program som sänds på SVT är något som kan uppfattas som konstigt för många, men inte för personen i fråga själv, berättar han för Nöjeslivet.

– Jag har inget kontrakt med TV4. Jag jobbar inte för fyran utan för ett produktionsbolag som heter Mastiff. Så egentligen, så fort som mitt uppdrag är över, så har TV4 ingenting att göra med mig förrän nästa säsong av Let’s Dance, säger han.

Let's Dance juryn
Tony Irving tillsammans med jurymedlemmarna Dermot Clemenger och Ann Wilson i Let's Dance.

Att han skulle vara en profil för någon enskild kanal menar Tony är felaktigt och förklarar att det är till Let's Dance han är trogen.

– Många tror att jag är en TV4-profil, men jag är en Let’s Dance-profil och Mastiff-anställd. Sen råkar det vara så att programmet går i TV4, men det hade lika gärna kunnat sändas i SVT.

Den temporära flytten till TV4 kommer alltså inte att påverka Tony Irvings deltagande i kommande Let's Dance säsonger. Men det verkar som att det är upp till Mastiff ifall vi kommer få se den stundvis hårda jurymedlemmen i TV4 eller inte.

Annons