Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tony Irvings trista besked – lägger ned: "Slutet på en fantastisk era"

21 feb, 2024, 19:30 
Pernilla Albinsson
Juryn för Let´s Dance, Tony Irving.
TT.
Tony Irving meddelar att det är dags att ta nästa steg.
Annons

Tony Irving är den brittiska dansaren som blivit ett välkänt ansikte i och med hans medverkan i Let´s Dance. Där är han den hårda domaren som inte är rädd för att säga vad han tycker.

Tony Irving: ”Längtar efter att säga hur dåligt de alla börjar”Brand logo
Tony Irving: ”Längtar efter att säga hur dåligt de alla börjar”

Jobbet som domare i Let´s Dance har Tony haft sedan programmet började sändas i Sverige 2006. Innan dess var han själv en tävlingsdansare. Dessutom är han den i Sverige som har den högsta internationella danspedagog- och domarutbildningen i standard- och latindans.

Let´s dance på paus

Under 2023 meddelade Tv4 att de skulle införa ett sparpaket. Det sparpaketet innebar att ett antal program på kanalen skulle pausas, varav ett var just Tony Irvings Let´s Dance.

Tony Irving dansar i semifinalen av Let´s Dance
Tony Irving hoppar själv in och dansar ibland i Let´s Dance.Karin Törnblom/TT

Detta är dock inget som verkar oroa honom. När Aftonbladet pratade med Tony tidigare i år försäkrade han att programmet kommer komma tillbaka.

Annons

– Ja, det är det som TV4 har sagt till mig. Intentionen är att komma tillbaka då. Så nu får jag ett års paus för att återhämta mig och förnya mig. De har gjort samma sak i Norge och andra länder för att kunna förnya programmet, säger han till tidningen.

Det nya äventyret

Utöver Tonys medverkan i Let´s Dance så har han i 18 år haft danskryssningar på Vikingline. Men i veckan meddelade Tony att tisdagens kryssning kommer att bli hans sista:

"Efter 18 magiska år på Vikingline Cinderella är det dags för mig att ta nästa steg i dansens värld. 🌟 Nu på tisdag markerar vi slutet på en fantastisk era med den allra sista avgången för Tony Irvings Danskryssning efter 18 år och mer än 800 kryssningar. Men oroa er inte, detta är inte ett farväl, utan början på en ny spännande resa! 🚢✨"

Det verkar dock som att Tonys tid på kryssningar inte är över riktigt än. Redan till sommaren kommer han ha nya danskryssningar på en annan färja.

"Vi, Jag och @malinwatson är redo att skapa nya minnen och jag vill att du blir en del av detta äventyr. Följ med i firandet och se hur vi tar steget in i en strålande framtid när vi flyttar vår dans till Birka Gotland från och med mars. Det kommer att bli spännande, nytt, och framför allt, oförglömligt. 💃🕺", meddelar han på Instagram.

Foto: TT.

Annons