Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Tony Rickardssons oväntade krav för att medverka i Mästarnas Mästare: "Ska finnas mycket..."

11 feb, 2024, 16:00 
Louise Wibergh Lenti
Kravet var avgörande för att Tony Rickardsson skulle ställa upp i programmet.
Annons
Det här är Micke LeijnegardBrand logo
Det här är Micke Leijnegard

Nu är den 16:e säsongen av Mästarnas Mästare igång på SVT. Nio före detta sportstjärnor har samlats i ett hus i Spanien där de nu ska tävla om vem som är bäst av de bästa.

Bland stjärnorna den här säsongen hittar vi profiler som Anja Pärson, Sebastian Larsson, Johanna Ahlm, Joel Lundqvist och inte minst Tony Rickardsson.

Eftertraktad kandidat

Tony Rickardsson, 53, gjorde en riktig kometkarriär och blev svensk speedwaymästare redan som 20-åring. Under sin karriär vann han bland annat sex individuella VM-guld, ett par-VM-guld, två lag-VM-guld och sex individuella SM-guld.

Rickardsson fick Bragdguldet 1999 för årets främsta svenska idrottsbragd och Jerringpriset 2005 för bästa svenska idrottsprestation – bägge år då han kammade hem individuella VM-titlar.

Tony Rickardsson, Grand Prix speedway 2005
Tony Rickardsson med sin VM pokal vid Grand Prix i speedway 2005.Jens Ohlsson

Den här typen av framgång gör att Rickardsson varit en solklar kandidat till Mästarnas Mästare redan från programmets start vid 2009. Och nog har han jagats av programmets castare...

Annons

– Jag kan inte ens minnas första gången jag fick frågan. Nu känns det egentligen som 15 år för sent, men jag har alltid velat göra det men inte prioriterat tiden, berättar han för Aftonbladet.

Tony Rickardssons krav

Nu ställer Tony Rickardsson äntligen upp på att medverka i det populära tävlingsprogrammet.

– Ju äldre jag har blivit, desto mer jag har känt att jag borde vara med. Så nu kände jag att det var dags och det passade med tiden. Jag svarade ja jättetidigt. Det här känns jättekul, berättade han för Aftonbladet.

Även om han själv länge velat medverka i programmet fanns det däremot två krav som var avgörande för att Tony skulle tacka ja till att packa väskorna och åka ner till Spanien. Det första kravet var att han skulle få ett eget rum eftersom han är en individuell idrottare och alltid bott själv. Ett både väntat och rimligt krav.

Annons

Det andra kravet var lite mer oväntat men tydligen det viktigaste:

– Jag ville att det skulle finnas mycket choklad i kylskåpet. Jag älskar choklad, berättar Tony och skrattar.

Han berättar vidare att han däremot inte ätit någon choklad än.

– Jag blev erbjuden en snickers, för de vet ju att jag gillar choklad. Men jag har varit så trött, allt har varit som en chock för kroppen, jag är ju inte van vid att ta ut mig så mycket.

Vi får hålla tummarna att chokladsuget ökade allt eftersom kroppen vande sig med träningen, nu när det ändå fanns där och väntade på honom i kylen...

Foto: TT

Annons