Tragiska beskedet – schlagerstjärnan död

09 nov, 2022, 09:07 
AvIbraheem Alsalman

Artisten Claes-Göran Hederström, som vann Melodifestivalen 1968, är död.

Annons
Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen
Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen

Den folkkära artisten Claes-Göran Hederström blev känd med låten "Det börjar verka kärlek, banne mej", som är skriven av Peter Himmelstrand. Det var också den låten som tog honom hela vägen till Eurovision där han slutade femma av 17 deltagande länder.

– Jag tjänar ju fortfarande pengar på låten vilket är helt otroligt. Alla har ju minnen till den här låten. Ett tag tyckte jag det var lite tjatigt. När jag uppträder blir det ju cirka 2 minuter, och det är ju ganska lindrigt, sa Claes-Göran Hederström till sajten Newsner år 2020, enligt SVT.

Nu rapporterar SVT att Claes-Göran Hederström är död. Schlagervinnaren från 1968 blev 77 år gammal.

Annons

Claes-Göran Hederström – blev 77 år gammal

2020 gjorde han en storartad comeback i Melodifestivalen med sin superhit tillsammans med andra schlagerikoner i en Melodifestivalen-mellanakt.

Claes-Göran Hederström har de senaste åren bott i Norrköping och i en tidigare intervju med TT sa han att han inte självmant sökt sig till musikbranschen utan att ”den sökte upp honom”, enligt SVT.

– Mycket har varit en slump. Det är tillfälligheter som styr, sedan kan man välja att säga ja eller nej till saker, sade han till TT då.

Claes-Göran Hederström med Christer Björkman
Annons