Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tragiska sanningen bakom Tareq Taylors besked

27 okt, 2021, 18:45 

Tareq Taylor är Årets julvärd i SVT, men en händelse dövar glädjen.

Annons
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dotternBrand logo
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern

Tareq Taylor, 52, har under de senaste åren seglat upp som en av de mest folkkära profilerna i svensk tv, och under onsdagen stod det klart att det är tv-kocken som står som årets julvärd i SVT.

Med program som Trädgårdsfredag, Go'Kväll och inte minst Kristallen-belönade Tareq Taylors matresa har han berört de svenska tv-tittarna och reaktionerna på nyheten om att han blir årets julvärd var överväldigande positiva.

Men på det privata planet har han nyligen genomgått en svår prövning. I september ansökte han och frun Kristina Taylor, 51, om skilsmässa efter 26 års äktenskap, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

Tareq har tidigare berättat för Femina hur det gick till när han och Kristina träffades.

– Första gången jag såg Stina var när jag kom ut från köket på en restaurang där jag jobbade extra, hon satt där och såg helt fantastisk ut. Jag försökte prata med henne, men det gick inte så bra, för hon hade redan kille då. Så jag gick väl och smygtittade på henne – Gud nu låter jag som en stalker haha, men när man sågs ute – i något års tid. Jag höll mig lite på avstånd. Men jag fick höra att de hade gjort slut, och så träffades vi ute av en ren slump, berättade Tareq Taylor för tidningen då.

Annons

Tareq Taylor som Årets julvärd 2021

Det var SVT:s programdirektör Eva Beckman som presenterade tv-kocken Tareq Taylor som Årets julvärd 2021 inför en förväntansfull presskår under onsdagen.

– Det känns galet, säger Tareq.

– Jag satt i bilen när jag fick frågan och höll på att köra av vägen. Sedan bröt jag samman, jag tycker det är ett sådant stort hedersuppdrag. Tårarna kom, det var som att trycka på en knapp. Jag var tvungen att lägga på och ringa upp igen.

Annons