Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tragiska sanningen – därför försvann Ernst Kirchsteiger plötsligt från tv-rutan

14 aug, 2023, 17:30 
Ernst Kirchsteiger
Nu avslöjas krisen som låg bakom att Ernst Kirchsteiger försvann från TV4.
Annons

Ernst Kirchsteiger chockade många med sitt plötsliga besked våren 2022. Efter över 20 år i rutan skulle han plötsligt försvinna.

Mannen som blev folklig med program som Sommartorpet, Nya rum, Jul med Ernst, Ernst i Toscana och Sommar med Ernst behövde ta en paus.

Glädjebeskedet: Här avslöjar Ernst Kirchsteiger sin comeback i tv!Brand logo
Glädjebeskedet: Här avslöjar Ernst Kirchsteiger sin comeback i tv!

Krisen som fick Ernst Kirschsteiger att lämna tv-rutan

Ernst Kirchsteiger
Vi har saknat dig, Ernst!

När Ernst nyligen gästade Tilde de Paula Ebys talkshow förklarade han bakgrunden till det plötsliga steget tillbaka. Det var en form av livskris som låg bakom.

Annons

– Jag kände att jag behövde stilla mig. Jag hade hållit på ganska mycket och hela tiden bara kört och kört. Och så tänkte jag: för vem gör jag det här egentligen? Och så kom jag på att jag måste också med i den här känslan. Så då tog jag ett sabbatsår. Jag brukar skoja och säga att jag har varit pappaledig åt mig själv, säger Ernst i programmet.

– Jag behövde vara på samma plats som mig själv. Låt mig förklara. Det betyder att jag inte är framför eller bakom mig själv, utan jag är precis där jag är, i möjligaste mån.

"Det var en mild förvirring"

Tilde reagerar på att det låter som att Ernst beskriver något slags utbrändhetssymptom. Men så långt vill inte 65-åringen själv gå.

Annons

– Jag mådde inte dåligt men det var en mild förvirring. Hur ska det gå till? Nu är jag 65, 66. Ska jag hålla på tills jag går i rullator? säger Ernst.

– Jag hittar på alla grejer som pågår i rutan, med varierande resultat. All mat, allt fix, alla platser. Jag har till och med fått förmånen att välja vilka jag jobbar med. Så man behöver fylla på.

Men alla som har saknat Ernst kan pusta ut. Snart gör han comeback i tv – och med ett format som känns bekant och tryggt.

Programmet "Hemma hos Ernst" har premiär i TV4 den 26 september.

Annons