Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trista beskedet: Älskade programledaren lämnar Nyhetsmorgon

26 jul, 2023, 11:00 

Nu kommer den hyllade stjärnan med ett trist besked.

Annons

En av Nyhetsmorgons senaste stjärnskott är TV4-ankaret Matilda Boza. Då och då hoppar hon in och gästspelar som programledare i morgon-soffan, och skapar magi!

Hennes insatser hyllas av tittarna, som nu riskerar att bli besvikna. Nu berättar hon att hon lämnar rutan – igen.

5 saker du inte visste om Matilda BozaBrand logo
5 saker du inte visste om Matilda Boza

Matilda Bozas överraskning – återvände till Nyhetsmorgon

Den som är en flitig tittare av Nyhetsmorgon känner mycket väl igen Matilda, som gjorde comeback i rutan i sommar. Vanligtvis sitter hon i en annan del av studion, och läser nyheterna.

Hon är hyllad både som nyhetsuppläsare, och som programledare. Tittarna lyfter ofta att hon pratar tydligt, och att hon lyssnar på gästerna.

Fram tills i sommar har det däremot ekat tomt med Matilda i rutan, eftersom hon blev mamma för första gången till lilla Ben!

Annons

Hon meddelade i slutet av januari att hon skulle vara mammaledig resten av året, men dök till många tv-tittares stora förtjusning upp i Nyhetsmorgon igen – mitt i sommaren.

"Va härligt att se dig i rutan igen❤️" peppade Kristin Kaspersen henne då.

Matilda Boza lämnar Nyhetsmorgon igen

Ja, tittarna har fullkomligt älskat att se Matilda i rutan igen, inte minst vid Steffo Törnquist sida. Duon verkar ha en oerhört härlig jargong, och drar sig inte från lite tjuvnyp bakom kulisserna.

"Steffo Törnquist startade morgonen med att fråga vilken dag det är idag.. det här blir en bra morgon" Skrev Matilda till exempel innan tisdags-sändningen.

Men efter ett gäng inhopp, kallar mammaledigheten igen. Nu meddelar Matilda att hon lämnar Nyhetsmorgon på nytt efter sitt lilla bejublade gästspel.

"Och NU går jag tillbaka till föräldrarledigheten" skriver hon på Instagram.

Om hon dyker upp igen återstår att se, men i januari meddelade Matilda som sagt att hon kommer vara borta resten av året. Trist – men ack, så välförtjänt!

En skärmdump från Matilda Bozas Instagram-story med texten "Och NU går jag tillbaka till föräldrarledigheten" och en bild där hon gör tummen upp.

Foto: TV4/Instagram

Annons