Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Trista beskedet – skandalartisten stoppas dagar före Melodifestivalen: "Oerhört ledsen"

07 feb, 2024, 12:14 
Pernilla Albinsson
Deltagarna i Melodifestivalen
TT.
Förbudet för Fröken Snusk kan påverka hennes medverkan i Melodifestivalen.
Annons

På lördag ska Fröken Snusk tävla i den andra deltävlingen av Melodifestivalen i Göteborg. Men artistens medverkan i tävlingen har varit mycket omdiskuterad.

Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i MelodifestivalenBrand logo
Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i Melodifestivalen

I början av året anklagades artisten och hennes kollega Rasmus Gozzi för att ha manipulerat strömningar på Spotify. Därefter plockades flera av deras låtar bort från musiktjänsten.

Artisten själv förnekar att hon påverkat strömningarna. Trots det tycker Expressens ledarredaktion att artisten inte borde få tävla i Melodifestivalen.

"Om artisten, eller folket runtomkring henne, kan misstänkas ha betalat för strömningar borde hon inte få uppträda i Melodifestivalen", skriver de på Expressen.

Ändrar reglerna för Fröken Snusk

En viktig del i Fröken Snusk identitet är att hon är hemligt. För att hon ska fortsätta vara hemlig gör SVT undantag i sina rutiner. Något som kanalen visste om redan från början.

Fröken Snusk
Artisten Fröken Snusk kommer tävla i melodifestivalen med bidraget ”Unga och fria”.Henrik Montgomery/TT

Alla artister och de som jobbar med produktionen måste kunna identifiera sig när de kommer till platsen. Artisterna har passerbrickor där det står deras namn – utom Fröken Snusk, på hennes står det bara "Fröken Snusk".

Annons

– Hon kommer ju behöva identifiera sig så att vi vet att det är hon. Det kommer ske i ett annat rum, med en säkerhetsansvarig, så att vi kan säkerställa att hon är hon. Vi hittar lösningar så att hon kan delta, säger Karin Gunnarsson, Melodifestivalens tävlingsproducent till Expressen.

"Kommer behöva bedöma av läget från dag till dag"

Nu har artisten blivit omskriven igen. hon har nämligen fått ett tal- och sångförbud utfärdat av sin röstcoach. Anledningen är att hon överansträngt sin röst samtidigt som hon dragits med en lång förkylning.

"Fröken är så klart oerhört ledsen över situationen, men också väldigt målmedveten i att kunna bjuda Mellopubliken på en unik upplevelse med sitt framträdande”, skriver Fröken Snusks PR-ansvariga Jessica W Sandberg till Expressen.

Initialt gäller talförbudet en och en halv dag, men Sandberg säger att de kommer behöva bedöma av läget från dag till dag. Teamet hoppas att artisten har återhämtat sig till helgen och kan genomföra alla repetitioner på plats inför helgens tävling.

Foto: TT.

Annons