Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trista beskedet till Lasse Kronér mitt i säsongen – trots Doobidoos succé

17 okt, 2023, 19:16 

Nu kommer ett trist besked.

Annons

Lasse Kronér har sedan 2005 lett den färgsprakande och musikaliska helgunderhållningen Doobidoo. Intresset för programmet verkar inte heller svalna med åren – tvärtom. Vecka efter vecka fortsätter Kronér och gästerna att hålla sig i toppen.

Men nu kan Lasse ta emot ett trist besked. Det räckte inte hela vägen.

Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"Brand logo
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

Lasse Kronérs missnöje efter succén – vinner inga priser

Trots att Doobidoo går så starkt i rutan har det inte helt varit utan motgångar. Programledaren själv rasade i pressen när det förra året stod klart att programmet byter sändningstid. Från den bästa luckan i tablån på fredagar, till lördagar. Lasse beskrev ledningen på SVT som "lite panikslagna":

–Vi har över en och en halv miljon tittare som faktiskt sätter sig ned på fredagskvällarna även fast det finns SVT Play. Då flyttar man oss till lördagar i höst för att man ska göra något annat istället, sa han till Aftonbladet då.

Annons

Tittarna skulle däremot visa sig hänga med, även om man bytte dag. De två första avsnitten av den sjuttonde säsongen toppade listorna, och Lasse var lyrisk när sajten Nöjeslivet nådde honom:

– Ja du, Doobidoo har krossat båda veckorna och varit etta på tittartoppen. Helt sanslöst. Vilket betyder att vi har legat etta i 17 år, missat två gånger tror jag det är. Det är faktiskt inte klokt och antagligen någon form av rekord. Vi har inga Kristaller men tittarna, sa han då.

Lasse Kronér i Doobidoo
Lasse vill nog gärna vinna lite priser för sina insatser i rutan.

Trista beskedet till Lasse Kronér mitt i säsongen

Tidningen skriver att Lasse fortsatt legat i topp, förutom när Renée Nybergs Vilket liv! klivit upp och snott första platsen. Men nu kommer ännu ett trist besked till Lasse efter succéveckorna.

Annons

Ett nytt program puttar ned honom från första platsen, enligt MMS siffror. Det är Fråga Lund, som även det sänds på SVT som lockade fler tittare.

Förhoppningsvis slipper Lasse hänga läpp. Hans program har ju också gått säkert efter att SVT meddelade kanalens nya sparpaket. Såhär sa Lasse till Svensk Dam när nedskärningarna blev offentliga:

– Jag har i alla fall, och det är helt ärligt, jag har inte hört ett ljud. Jag har bara hört att vi ska köra. Jag har till och med mött en ny redaktion. Och jag har skrivit två program redan. Så jag tror inte att det är några problem, framförallt inte med tanke på att vi har så himla bra tittning.

Foto: TT/SVT

Annons