Trots jättesuccén – nu ändrar TV4 helt i Robinson

22 feb, 2023, 17:02 

Nu förändrar TV4 hela upplägget för succéprogrammet Robinson.

Annons
Här är alla programledare i "Robinson"!
Här är alla programledare i "Robinson"!

Under våren återvänder tittarfavoriten Robinson i rutan, med en ny programledare.

Det är nämligen superproffset Anders Lundin, 64, som tar över stafettpinnen från Petra Malm, 45, som under hösten avslöjade att hon bestämt sig för att lämna programmet.

Men detta är inte första gången som Anders leder det populära äventyrsprogrammet. Han ledde nämligen Robinson mellan 1999 och 2003.

I årets Expediton: Robinson kommer män och kvinnor tävla mot varandra. 17 deltagare befinner sig just nu på ön Pulau Besar i Malaysia i den Sydkinesiska sjön. Anders Lundin kommer att leda programmet och årets öråd ser ut som en gammal offerplats. Här kommer deltagarna röstas ut en efter en.
Anders Lundin är en riktig veteran i Robinsonsammanhang!

– Jag ser mest fram emot krismötena. Jag fick smak för det förra gången, att det aldrig riktigt blir som man har tänkt sig. En tävling som är jättebra men tyvärr blåser bort under natten eller en strand som försvinner i högt tidvatten – sådant är alltid spännande, sa han till Nyhetsmorgon när nyheten kom ut i juni.

Annons
Anders Lundin gör comeback som programledare för succéprogrammet.

Trots succén – TV4 ändrar helt i Robinson

Nu avslöjar kanalen att man infört en hel del ändringar inför den nya säsongen – och att upplägget kommer se helt annorlunda ut jämfört med tidigare år.

I den nya säsongen kommer nämligen de äldre deltagarna tävla mot de yngre. Det uppger Aftonbladet på onsdagen.

Robinson 2022
Förra säsongen av Robinson var riktigt spännande och händelserik.

Enligt tidningen kommer den äldsta deltagaren, som är 68 år, att bli lagledare för ett av lagen medan den yngsta, som är 23 år, kommer leda det andra laget.

Annons

Därefter delas resterande deltagare in i det "äldre laget" och det "yngre laget" utifrån ålder. Detta för att helt enkelt se vad som väger tyngst: Ungdomlig styrka eller ålderdomlig visdom?

Nya säsongen av Robinson har premiär den 19 mars på TV4 och TV4 Play.

Annons