Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trots massiva kritiken – Sofia Wistam gör det igen

22 aug, 2023, 16:30 
Minna Sarpaneva
Sofia Wistam
Foto: TT

Skandalprogrammet återvänder.

Annons

Sofia Wistam, 57, har både lett och varit deltagare i en mängd tv-program. Däribland det prisade programmet Sofias änglar, där hon hjälper personer som varit med om traumatiska livsförändringar.

Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Hon har även blivit uppmärksammad för sin medverkan som programledare i det omstridda programmet Naked Attraction.

Sofia Wistams tvekan inför Naked Attraction

Naked Attraction – dejtingprogrammet där deltagarna är nakna är en riktig vattendelare.

Det är många som har blivit provocerade och det har förts vilda diskussioner kring programmets lämplighet. Likaså har det riktats en hel del kritik mot Sofia Wistam för att hon valt att leda programmet.

Och faktum är att hon själv tvekade på att ta sig an det kontroversiella uppdraget.

Annons

– Ja, det gjorde jag. Jag är så förknippad med ”Sofias änglar” och jag är så stolt över det programmet så jag ville inte förstöra mitt varumärke genom att göra ”Naked attraction” och prata pungkulor. Samtidigt tycker jag om utmaningar och det var och är en utmaning som är rätt knäpp, säger hon till Aftonbladet.

Sofia Wistam återvänder till Naked Attraction

Kritiken till trots har programmet uppenbarligen gjort succé, för nu blir det en andra säsong. Inte heller har Sofia Wistam låtit kritiken slå ned henne och återvänder som programledare.

– Jag ska faktiskt göra det igen nu i oktober. Det är ett väldigt speciellt tv-program att göra, men jag tror att för alla som har varit med på inspelningarna, för dem är det inte lika extremt. De som är med är så bekväma med att vara nakna så det blir inte konstigt i studion. Man skrattar heller inte åt en naken människa, det blir väldigt naturligt, säger hon.

Hon berättar också att hon tycker att det är positivt att man visar upp så många olika sorters kroppar i programmet, och att det är oretuscherade kroppar som får synas.

- Speciellt unga kan behöva höra att du är fin som du är.

Annons