Tunga beskedet om Arne Hegerfors: “Jag går inte ut”

Arne Hegerfors tunga besked.

Arne Hegerfors drabbades av en stroke, hjärtinfarkt och en hjärntumör inom loppet av några år, och klarar sig numera inte på egen hand.

Arne Hegerfors är en av våra mest älskade tv-personligheter genom tiderna och har guidat oss tv-tittare genom otaliga matcher och mästerskap genom åren.

Numera har han lämnat karriären bakom sig, även om pensionen inte blev den harmoniska tillvaron som han troligtvis hade i åtanke. Efter att ha fyllt 70 drabbades han nämligen av en stroke, hjärtinfarkt och en hjärntumör inom loppet av några år, och på grund av det klarar han sig numera inte på egen hand. Frun Kerstin, som han träffade 1978, är den som tar hand om honom.

Håller sig hemma på grund av coronaviruset

Efter sjukdomarna har han börjat ett helt nytt liv och håller sig mest hemma numera på grund av coronaviruset. Han går sällan ut och han måste även ha en ledsagare med sig på grund av sin försämrade syn.

– Men jag klarar mig, mycket tack vare att jag har stor hjälp av min fru Kerstin och min son Björn. Det är tur för mig att Björn valt att bo hemma, säger han till Expressen.

Håller kontakten med Björn Skifs

Dagarna får han att gå genom att lyssna på musik – han har bland annat en del svenska favoriter.

– Roxette och Abba är de två största, men det är svårt att säga vilket av banden som är bäst. De är bra på olika sätt, helt enorma. Min gode vän Björn Skifs är inte så dålig han heller. Han är så omtänksam och ringer ofta. Vi blev kompisar 1987 när vi började arbeta med tv-programmet ”Kryzz”. Sedan dess har vi hållit kontakten.

Foto: TT