Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tv-profilen Anna Hedenmo: "Alla mina barndomsdrömmar har slagit in"

06 aug, 2018, 19:00 
AvRed Aktionen
Folkkära svt-profilen Anna Hedenmo har synts i tv under många, många års tid. Vi pratade med Anna om hennes härliga sommarställe, hennes kärlek till stark ost och om att vara skrockfull.
Annons

Journalisten Anna Hedenmo blev tidigare i år tillförordnad generalsekreterare för Radiohjälpen. Men hon jobbar bara där på halvtid, resten av tiden jobbar hon med att leda “Agenda”.

Vi har ställt lite olika frågor till den varma och folkkära tv-profilen.

Du har under många år varit programledare för ”Min sanning”. Hur förbereder du dig inför att lirka fram de kända svenskarnas ”sanningar”?

– Genom genuin nyfikenhet, och genom att vara väl påläst. Det görs väldigt noggrann research kring varje person som jag intervjuar. Sedan tror jag att det krävs en varm stämning och lugnt tempo för att få människor att öppna sig på ett personligt plan. En hel timmes program ger mig de bästa förutsättningarna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vilka tv-program ser du helst själv?

– Aktuellt, agenda och alla dokumentärer jag kommer över. Gärna kulturdokumentärer från k-special, men även alla dox-dokumentärer. Allt finns på Svt Play, tänk vilken lyx att få titta på hur

Annons

många man vill, precis när man vill! ”Så mycket bättre” och ”Stjärnorna på slottet” ser jag också gärna. Och så var jag helt besatt i ”Mad men” för en tid sen.

Vilket är det vackraste klädesplagg du någonsin har haft på dig?

– Den blå-skimrande klänningen jag hade under Svt:s sändning av nobelfesten i december 2013. Den kände jag mig väldigt fin i!

Anna i den blå, glittriga klänningen under Nobelfesten som hon kände sig så fin i!
Anna i den blå, glittriga klänningen under Nobelfesten som hon kände sig så fin i!

Har du något sommarställe?

– Jag och min exman har ett underbart litet ställe i Stockholms skärgård, dit vi åker tillsammans med döttrarna eller med vänner och släktingar. Huset är litet och anspråkslöst, och ligger

så fantastiskt fint på en höjd med en härlig altan under tak. Det är en sådan stor frihetskänsla att sitta där och blicka ut över trädtopparna.

Annons

Vad finns alltid hemma i ditt kylskåp?

– Västerbottensost! Älskar ost med styrka och smak.

Vad drömde du om att bli när du var liten?

– Hästägare. Och journalist. Båda drömmarna slog in. Jag är väldigt lycklig över det.

Är du bra på att köra bil?

– Ja, det får jag nog säga. Jag har kört väldigt mycket under årens lopp, även hästtransporter. Jag trivs väldigt bra bakom ratten, i synnerhet om jag har bra musik i högtalarna.

Handen på hjärtat – är du lite skrockfull ibland?

– Ja, kanske lite… Om det är något jag vill väldigt gärna tror jag att chanserna ökar om jag intalar mig att drömmen inte kommer slå in.

Vilken är din favoritveckodag?

– När jag sänder agenda på söndagar är måndagarna härliga. Under veckor med lediga helger är nog fredagen min favoritdag, då har man hela helgen framför sig.

Av: Johanna Schreiber

Foto: Stella Pictures

Annons