TV-profilen Ellinor Persson levde i sex år med cancer – utan att veta: "Superchock"

06 maj, 2023, 19:30 

Nu berättar Ellinor Persson om det chockerande beskedet.

Annons
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Under 90-talet var Ellinor Persson, 57, en av Sveriges kändaste och mest uppskattade programledare. Vi minns henne bland annat från program som ”Unga tvåan”, ”Vi i femman” och ”Kosmopol”.

I en ny intervju med Aftonbladet berättar hon om hur det kändes att bli rikskändis som ung.

– Det var chockerande. Det var som att det bara var vi två som fanns. Men jag älskade uppmärksamheten ett tag. Det var skithäftigt och jag var hög på kändisskapet, säger hon till tidningen.

JAN TROLIN och Ellinor Persson Geete programledare SVT 1989
Ellinor och Jan Trolin blev en superduo på 90-talet!
Recept.se Nyhetsbrev

Så lever Ellinor Persson idag – efter succékarriären i rutan

År 1997 fick Ellinor sonen Jordan och 2000 kom dottern Johanna. Bara några år senare, närmare bestämt 2004, sade hon upp sig från dåvarande jobbet på TV4 Plus.

Annons

Därefter valde hon en annan karriär – nämligen som moderator. Detta arbetar hon som än idag och trivs väldigt bra i tillvaron. Hon är sedan tre år tillbaka särbos med pojkvännen Niklas Thunholm, 43.

– Jag är så kär och vi är lyckliga särbos. Han bor utanför Gnesta med sina barn och jag lever i Stockholm. Mina barn är vuxna och jag är inte intresserad av att bli bonusmamma. Jag tror jag vill bo ensam i resten av mitt liv, jag älskar den tanken, säger hon till Aftonbladet.

Ellinor Persson, Nicklas Thunholm på galapremiären av dokumentärfilmen ’Who the fuck is Bobby?’ på Mälarpaviljongen i Stockholm 2021.
Ellinor och pojkvännen Niklas Thunholm.

TV-profilen Ellinor Persson levde i sex år med cancer – utan att veta: "Superchock"

För nio år sedan tog Ellinors liv en stor vändning, när hon fick reda på att hon hade bröstcancer.

Annons

– Jag hade cancer i sex år utan att veta om det. Jag gjorde mammografier med ett och ett halvt års mellanrum. Men ingen hade sagt till mig att jag hade täta bröst. Den största tumören som jag hade haft i sex år syntes sedan på ultraljudet och de andra två tumörerna som jag hade i två och tre år syntes när jag fick göra en magnetröntgen, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag är ingen rädd person men det är klart det var en superchock. Men i min värld fanns det inte att jag skulle dö. Däremot var cellgifterna ett rent jävla helvete, det gör jag inte om.

Idag är Ellinor lyckligtvis friskförklarad.

Ellinor Persson, 53, programledare och moderator, drabbades av bröstcancer. Hon hade tre tumörer som inte syntes på mammografin.
Ellinor hade tre tumörer som inte syntes på mammografin.
Annons