Tv-tittarnas ilska mot TV4:s ändring i Tilde-programmet: "Fruktansvärt fokus"

Tilde de Paula Eby.

"Efter fem" är normalt ett populärt TV4-program, men nu är tittarna rejält upprörda.

6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!
0:40

Efter reklamen: 6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!

(0:40)

Slå på ljud

Programledaren Tilde de Paula Eby är ett TV4:s mest kända ansikten. Hon har lett Nyhetsmorgon och under flera år var hon tillsammans med David Hellenius ansiktet utåt för Let's Dance. Men för några år sedan lämnade duon Let's Dance.

Men i år är Tilde de Paula Eby tillbaka i samband med programmet. I en intervju med Expressen har hon tidigare berättat att hennes intervjuprogram "Tilde" kommer tillbaka i sommar, men att programmet smygstartar redan i vår när det kommer att sändas i "Let's Dance-pausen" mellan 21.30-22. Tilde kommer då intervjua svenska profiler i livesändning.

Tittarnas ilska mot Tilde de Paula Eby

Tv-profilen är även aktuell i "Efter fem" som hon brukar leda tillsammans med bland annat Axel Pileby. Men nu får programmet tung kritik från tittarna. Programledarduon var på plats utanför Friends Arena i tisdags för att ta tempen på de svenska fotbollsfansen inför rysarmatchen mellan Sverige-Tjeckien. Under sändningen gästade TV4:s fotbollsjournalist Olof Lundh och fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

– Det är en sådan match som Sverige ska vinna, konstaterade Olof Lundh inför Tilde de Paula Eby och Axel Pileby.

Tv-profilen fick rätt. Sverige vann till slut matchen efter att Robin Quaison avgjort under förlängningen. Stor glädje utbröt i stora delar av Sverige, men inte i kommentarsfälten på TV4:s Facebook-sida. Där var tittarna rasade. Anledningen? De tyckte att "Efter fem" innehöll för mycket fotbollsfokus under torsdagen.

”Ett, annars, trevligt program med härliga programledare…. Men VARFÖR detta fruktansvärda fokus på fotbollen? Alla är inte intresserade! Vinner Sverige är det bra, förlorar dem, då var de andra bättre”, konstaterade en arg tittare enligt Hänt.

”Det blir en annan kanal ikväll då sport är totalt ointressant för mig”, fortsatte en annan.

”Alldeles för mycket idrott”, kommenterade en tredje.

Foto: TV4, TT.

LÄS MER: Tilde de Paula helt borta från tv-rutan

LÄS MER: Händelsen som fick Tilde att lämna Nyhetsmorgon

LÄS MER: Så mycket pengar tjänar Tilde de Paula – galna beloppet!