Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4 anmäls efter bilderna – tittare rasar över beteendet: ”Högst olämpligt”

16 apr, 2024, 15:00 
Masked Singer har anmälts till Granskningsnämnden.
Annons

Masked Singer blev en omedelbar succé. Sedan intåget i den svenska tv-tablån har programmet tagit hela Sverige med storm. Kända profiler gömmer sig bakom häpnadsväckande masker, medan juryn försöker lista ut vem det är som döljer sig bakom den avancerade skapelsen.

Jätteskandalen skakar Masked singer – varje årBrand logo
Jätteskandalen skakar Masked singer – varje år

Oavsett om de har rätt eller inte utspelar sig glädjescener i form av vilda applåder, hurrarop och chockartade miner. Kanske utbrister Pernilla Wahlgren ”nej men du driver!” och försöker ta in det som precis har ägt rum på scen.

Annons

Känslorna i programmet består av nästan enbart glädje. Artisterna brukar vara muntra när de tar av sig masken, juryn brukar möta dem med ett glatt skratt och publiken brukar haka på och tillsammans skapa en känsla av upprymdhet.

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren är en av jurymedlemmarna i Masked Singer.Karin Törnblom/TT

Tittare rasar efter bilderna i TV4

Men alla är inte lika glada i programmet. Inför den tredje säsongen rullades en reklam ut där TV4 skämtar om att en astronaut i rymden ska ”ta av sig masken”, precis det som kändisarna brukar göra i programmet.

Annons

”Jag reagerar starkt på det reklaminslaget som uppmanar/tjatar att rymdfararen ska ta av sig masken när han är ute i rymden och svävar. Högst olämpligt inslag. Tar han av sig "masken" så dör han!”, skriver en upprörd tittare i sin anmälan, enligt Nyheter24.

"De hetsar "av med masken, av med masken.." han svarar något i stil med att han ju kommer att dö då, men de fortsätter heja på. Reklamen slutar med ett "okej men jag gör det väl då" från astronauten. För mig kommer den upp hela tiden när jag tittar på tv4play. Otroligt obehagligt", skriver en annan.

”Barn har sett denna reklam”

Personen är även orolig att reklamfilmen nått en massa barn och att man normaliserar något så pass allvarligt som en astronaut som tar av sig hjälmen i rymden.

Annons

"Jag kan tänka mig att många barn har sett denna reklam, eftersom den rullar så frekvent på play, vilket känns väldigt obehagligt. Att något så allvarligt blir normaliserat. I en reklamfilm för ett underhållningsprogram.. Jag vet inte när eller hur reklamen strömmas i vanliga tv-sändningen, men jag har suttit dagtid och blivit matad med den i var och varannan reklampaus.. Obehagligt."

Det är bara hålla tummarna nu att ingen får feeling och åker ut i rymden utan hjälm.

David Hellenius
David Hellenius är programledare för Masked Singer i TV4.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons