Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-Axel Pilebys okända sida – som han döljer för tittarna i tv-rutan

05 nov, 2023, 10:00 

Axel Pilebys okända sida kommer fram.

Annons

Axel Pileby är journalisten som lämnade kvällstidningen för att jobba på TV4 – snabbspola några år framåt, och han är en av kanalens mest populära programledare!

Ja, genom Efter fem har Axel Pileby blivit en hyllad profil i rutan. Men det finns en sak han döljer för tittarna – hela tiden.

Så mycket pengar tjänar Axel PilebyBrand logo
Så mycket pengar tjänar Axel Pileby

Så fick Axel Pileby jobbet på TV4 – ringde själv

Att han hamnade just på TV4 var ingen lycklig slump. Det var nämligen så att Axel själv ringde upp kanalen och visade sitt intresse.

– Jag ringde till TV4 och sa att jag trodde jag skulle passa bra hos dem. Efter några dagar ringde de tillbaka och gav mig ett erbjudande. Men jag känner också Olof Lundh som är en god vän och jag tror han möjligtvis kan ha lagt in ett gott ord för mig, har han berättat för Aftonbladet.

Annons

Efter ett år hade han bevisat sig nog och han fick fast anställning på TV4. Idag ser vi honom nästintill dagligen i det prisbelönta aktualitetsprogrammet Efter fem, och via det har han blivit en profil att räkna med. På Instagram till exempel, har han över 12 tusen nyfikna följare. Men kändis – det vill han inte kalla sig.

– Jag känner mig inte så bekväm med det epitetet. Men visst märker jag att folk tittar på programmet. Många kommer fram och pratar och det kan även bli någon selfie, det är skitkul. Men det är inte direkt så att jag behöver gå runt med solglasögon på stan, säger han till tidningen.

Axel Pilebys okända sida som tittarna inte får se

Tack vare att han syns i rutan regelbundet är det säkerligen många tittare som tror sig ha full koll på Axel Pileby. Men det finns en sida av honom som han dagligen döljer i rutan: han är gaddad – från topp till tå!

Annons

Ja, Axel gillar minst sagt tatueringar och har valt att pryda hela kroppen i dem. På hans Instagram går det att få sig en glimt av dessa, men när han syns i tv ser vi inte ett spår av dessa.

Men en gång har det faktiskt kommit på tals i Efter fem, när inslaget handlade om just tatueringar. Då avslöjade Axel bland annat att han tatuerat en punchrulle, ett porträtt av Wall Enberg från Jönssonligan och Johan Rheborgs Nilecity-karaktär Percy Nilegård.

– Du har aldrig ångrat? frågar Tilde de Paula Eby.

– Inte just dem, men många andra… svarar Axel kryptiskt då.

Axel Pilebys vad, som har en tatuering av Nilecity-karaktären Percy Nilegård
Här ser vi både punchrullen och Johan Rheborg som Percy Nilegård.

Foto: TV4/Instagram

Annons