Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4 bekräftar: Stjärnorna kan petas helt från Let's Dance

04 sep, 2023, 16:30 
Let's Dance
TV4 öppnar för att slopa stjärnorna i Let's Dance.
Annons

Det var efter en vecka med oroväckande besked om sparpaket och nedskärningar som TV4 släppte bomben. 2024 kommer att bli ett väldigt annorlunda TV-år.

Let's Dance kommer inte att sändas.

– Let's Dance är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus. Trots att Let's Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4, i ett pressmeddelande som TV4 skickat ut.

Därför stoppas Let's dance av TV4 – efter 18 säsongerBrand logo
Därför stoppas Let's dance av TV4 – efter 18 säsonger

TV4:s besked om Let's Dance – kan slopa stjärnorna helt

Nu undrar alla vilka förändringar som kommer att ske när Let's Dance väl är tillbaka. I kommentarsfältet har flera tittare lagt fram en något oväntad önskning. De vill att TV4 frångår traditionen att ha med kändisar och i stället prövar att plocka in "vanligt folk".

Annons

Och kanalen verkar inte vara helt oävet inställda till tanken.

En person har föreslagit just detta och lagt till att hon själv "gärna skulle ta chansen att vara med".

Då svarar TV4.

"Noterat. Jag älskar att du är taggad att ta dig an utmaningen", skriver TV4.

"Allting har sin tid"

Tony Irving, jurymedlem ända sedan Let's Dance startade, fick beskedet om pausen via ett telefonsamtal. Han sörjer inte TV4:s beslut.

– För mig är det här bra för att vara ärlig. Jag har precis haft en dundersuccé med ett program med Tareq Taylor på SVT. Jag har fått förfrågan för andra program. Det här frigör mig för att ta vara på nya möjligheter, säger Tony till Svensk Dam.

– Det är ett klokt beslut av TV4. Jag har ingen bitterhet mot det här. De har varit väldigt schyssta i alla år, allting har sin tid.

Annons