Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

TV4-kollegan avslöjar sanningen om Rickard Sjöbergs beteende bakom kulisserna: "Han är väldigt..."

19 jan, 2024, 18:30 
Rickard Sjöberg
Rickard Sjöbergs beteende bakom kulisserna har exponerats.
Annons

Rickard Sjöberg har lett TV4:s långkörare Postkodmiljonären ända sedan starten 2005. Få människor är så förknippade med ett och samma program – och minst lika få har ett lika gott rykte som Rickard. Han är känd som en "good guy", en genomhygglig person.

Men är han samma person bakom kulisserna – när kamerorna är avstängda? Postkodmiljonären-deltagaren Sigrid Åhs har sin version.

Rickard Sjöbergs tuffa kamp under Let's danceBrand logo
Rickard Sjöbergs tuffa kamp under Let's dance

Sigrid Åhs säger sanningen om mötet med Rickard Sjöberg

Sigrid, som tidigare varit med i TV4-succén Min mamma, din pappa, tävlade i Postkodmiljonären och fick även umgås med Rickard "backstage".

Men levde han upp till mediebilden?

– Absolut, det tycker jag. Han är väldigt avkopplad, trevlig och folklig. Han var precis som man upplever honom på tv, säger Sigrid i en intervju med Nyheter24-reportern Malva Engstedt.

Annons

– Även bakom scenen. Det är inte något spel för galleriet eller så, utan han är verkligen väldigt trevlig.

Samtalet mellan Rickard och Sigrid i tv är alltså inte deras enda utbyte under inspelningsdagen. De utbytte ord även utanför sändning.

– Ja, det gjorde jag. Både innan och efter så pratade vi. Han förtydligade lite grann hur det går till, vilket var väldigt bra så man har det klart för sig, även om man såklart har sett programmet innan, säger Sigrid.

Rickard Sjöbergs fina gest

Att Rickard är godhjärtad är som sagt ingen hemlighet. Det blev riksnyheter när blev känt att han och hustrun Annika tagit in ett ensamkommande flyktingbarn.

Rickard Sjöberg om olyckan – fick gå gipsadBrand logo
Rickard Sjöberg om olyckan – fick gå gipsad

– Det var något som vi kände att "det hoppar vi på". Det var ett sätt att göra livet större, både för oss och för honom, har Rickard berättat i en intervju med Aftonbladet.

– Jag tror att de gånger man säger "vi kör", då har man gjort sitt liv större redan när man tar beslutet.

Annons