Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-profilen avslöjar: Jag är döende – mina barn vet inget

13 jun, 2023, 16:30 
Jonnie Irwin
TV4-profilen avslöjar nu att han är döende.
Annons

En plats i solen har blivit något av en favorit för många svenskar. I programmet får människor hjälp att hitta två drömhus: ett i hemlandet och ett i ett land med fler soltimmar. I slutet får deltagarna välja vilket de ska köpa.

Programledaren Jonnie Irwin är därmed ett bekant ansikte även i Sverige. Men många känner nog inte till den stora tragedin som drabbat honom.

Så mycket pengar tjänar Axel PilebyBrand logo
Så mycket pengar tjänar Axel Pileby

En plats i solen-profilen har hjärncancer – chock för TV4-tittarna

Jonnie lider av obotlig hjärncancer. Han kommer inte att få se sina tre söner, Rex, 4,5 och tvillingarna Rafa och Cormac, 2, växa upp.

Jonnie Irwin
Jonnie är märkt av sin sjukdom.

Han berättar om den sorgfyllda tillvaron i en intervju med Hello.

Annons

– Jag får ofta frågan: "Kommer du att berätta för barnen?". Men vad ska jag berätta? Det skulle bli en fruktansvärd sak för dem att försöka förstå. Och det skulle förvirra Rex jättemycket, det kommer ändå att bli en hemsk dag för honom. Så låt oss stoppa huvudet i sanden så länge det går, säger Jonnie.

Jonnie vet inte exakt när han kommer att gå bort. Nu är han hemma på heltid och koncentrerar sig helt på sin familj.

– Jag uppmuntrar barnen, jag försöker vara positiv kring dem och myser med dem. Jag har börjat säga till Rex: "Du kan göra precis allt du kan tänka dig". Han är smart, han är begåvad och kommer hem från förskolan och kan mer franska än jag kan, säger Jonnie.

Vägrar berätta för sina barn

På bilderna från reportaget ler Jonnie brett på bilderna. Han verkar vilja förbli harmonisk och glad, trots att han bär på en fruktansvärd insikt.

Allt för de tre sönerna, som betyder allt för honom.

Annons

– Jag vill inte att de ska behöva kämpa. De är glada barn, de skrattar och är väldigt roliga att ha omkring sig, säger Jonnie.

– Jag bryr mig inte så mycket om småsaker längre. Det är mycket bättre att ta den där typen av grejer med ro.

Annons