Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-profilen i tårar – efter Anders Lundins beteende: ”Jätteledsen”

18 apr, 2024, 10:00 
Anders Lundin konfronterar deltagaren i Robinson – som börjar gråta.
Annons

Ett gäng tappra svenskar har lämnat tryggheten i Sverige, tagit sig till andra sidan jorden, gått i land på en sandstrand i Filippinerna och startat ett liv bland kokosnötter, palmer, främmande djur och bosatt sig på en öde ö som omringas av förrädiskt väder.

Här är alla programledare i "Robinson"!Brand logo
Här är alla programledare i "Robinson"!

Här är de svårt begränsade. Livet är primitivt och varken mat eller vatten finns i överflöd. Samtidigt utmanas de i en rad prövande tävlingar, där det ofta handlar om att samarbeta med varandra och försöka lära sig varandras styrkor.

På det ska deltagarna i Robinson också försöka enas med varandra. När hungerskänslan kickar igång är det inte alltid så lätt, vilket kan skapa en viss oreda, oro och dramatik på den ö som de alla är så fast på.

Anders Lundin
Robinson-programledaren Anders Lundin är van att hantera drama.TV4

TV4-profilens trista besked

Men Robinson-äventyret är inte för alla. Ibland blir hemlängtan så pass stor att man vill lämna ön och då spelar det ingen roll hur mycket programledaren tjatar och har sig: har man bestämt sig, har man bestämt sig.

Annons

Det hade Fredrik Bolander gjort. Han ville inte vara kvar när han röstades ut från Robinson och skickades till systerprogrammet Gränslandet. Då kände han sig färdig, klar med Filippinerna, och ville återvända till Sverige.

– Jag känner av att jag saknar min familj jätte-jätte-jättemycket och jag försöker att inte gråta här för då vet jag att då blir det jobbigt. Men jag saknar allt med dem, deras leende, deras röster, bara att se dem sitta där, allt, säger han i programmet.

Anders Lundin rejält upprörd

Programledaren Anders Lundin vill annorlunda. Han tycker att Fredrik ska tänka ett extra varv på vad han säger, om detta är ett beslut han verkligen känner sig bekväm med och undrar vad han egentligen trodde när han sökte till programmet.

Annons

– Det är så det är. Och det är av personliga skäl och det är därför jag väljer att lämna och jag vet att det blir bäst för mig att göra det, vädjar Fredrik med tårar i ögonen.

Anders Lundin blir då rejält upprörd.

– Vet du om att det är tusentals som söker till det här programmet? Som inte vill något annat än att få komma hit, pröva sina krafter, få stå i det här äventyret som du står i just nu, få uppleva det. Det som du själv har sökt till, du har själv valt att komma hit. Du är halvvägs.

Till slut ger Anders upp. Han vet att det är lönlöst. Fredrik har bestämt sig, men han kan inte låta bli att känna en viss sorg över deltagarens beslut.

– Jag är jätteledsen att du avbryter och hade hemskt gärna velat följa dig och se hur långt du skulle kunna ha tagit dig, säger han.

Fredrik Bolander
Fredrik Bolander bestämmer sig för att hoppa av Robinson.TV4

Foto: TV4

Annons