Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

TV4-profilen Jenny Alversjös vågade beslut får kollegorna att reagera – oigenkännlig på nya bilden

Jenny Alversjö

Foto: TT/Instagram

Såhär är vi inte vana att se programledaren...

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
0:40

Efter reklamen: Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

(0:40)

Slå på ljud

I tjugo år har Jenny Alversjö huserat i TV4-husets korridorer, inte minst i Nyhetsmorgon. Hennes trygghet framför kameran har gjort henne till en av kanalens absolut mest profilerade programledare, och det är enkelt att förstå varför.

Vanligtvis ser vi Jenny tidiga mornar i Nyhetsmorgon, men nu delar hon med sig av ett nytt beslut i livet – och reaktionerna var många.

Framtidsbeskedet

För den som njuter av att ha Jenny som sällskap på mornarna fick nyligen ett välkommet besked. TV4-kollegan Malou la som bekant sitt program på hyllan, och frågade Jenny om hennes framtid i Nyhetsmorgon.

– Jag skulle vilja jobba här till jag dör nästan, svarade Jenny glädjande nog!

Och tänk vad tråkigt det skulle vara om Jenny försvann från rutan. Hemskt nog, skedde det för ett par år sedan när hon drabbades av en hjärnblödning. Som tur är, repade hon sig snabbt, och var tillbaka i Nyhetsmorgon med hälsan i behåll.

– Jag mår jättebra och är så glad att jag får leva det mesta av livet så som jag vill göra det och jag skulle inte vilja göra det på något annat sätt, sa hon till Expressen i fjol.

Modiga beslutet

Nu verkar Jenny vara redo att anta nya utmaningar, och det är inget för den fege. På sin Instagram delar hon med sig av en bild i full mundering, med militärgröna friluftskläder utanför ett mindre industriliknande plan på ett grönt fält.

Det visar sig att Jenny genomgår en utbildning hos Försvarsmakten!

"Är på överlevnadsskola hos Försvarsmakten för att kunna jobba i konfliktzon om det krävs. Känns viktigt, framförallt i den tid vi lever i. Otroligt proffsiga instruktörer och verklighetstrogna scenarier. Stor del av utbildningen är hemlig men bjuder på denna bild.(frågade givetvis innan jag postade för att inte bli tagen först under gisslanträningen…) " Skriver hon på sin Instagram.

Det modiga och viktiga initiativet hyllas av kollegor och imponerade följare i kommentarsfältet.

Både Anders Philblad och Soraya Lavasani kommenterar med applåd-emojis för att hylla sin vän. Melodifestivalen-sångerskan Mariette skriver till och med att Jenny är en förebild!

"Wow bra jobbat o modig" Skriver en följare till henne.

"Jenny du är en kämpe" Håller en annan med.

"Starkt av dig!" Peppar en tredje.

Vi kan bara hålla med – vilken imponerande grej!

Foto: TT