Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-profilen lämnar Nyhetsmorgon i direktsändning – kollegorna i chock: ”Full kalabalik”

18 apr, 2024, 09:00 
Erik Videgård kunde inte tro sina öron när han fick höra om TV4-kollegans beslut.
Annons

Leif GW Persson har under flera år varit en stor del av Nyhetsmorgon. Varje vecka har han gästat studion för att berätta om diverse krimfall, kommit med djuplodande analyser och försökt bringa klarhet i saker som varit komplexa.

Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

Själv har han älskat sin roll. Han har fått prata om saker han är svårt förtjust i och när Svensk Damtidning intervjuade honom förra året hade han inga planer på att sluta dyka upp i rutan.

– Man måste ha något att göra. Jag vill ha lagom mycket att göra och det här på fyran är lagom för mig och jag får prata om saker som jag är svårt förtjust i, säger Leif GW Persson.

Annons
Leif GW Persson, Erik Videgård och Jenny Alversjö
Leif GW Persson tillsammans med TV4-kollegorna Erik Videgård och Jenny Alversjö.TV4

Leif GW Persson lämnar TV4

Därför var det många tittare som satte morgonkaffet i halsen när GW nyligen meddelade att han lämnar TV4. I stället planerar han att sitta på sin kammare och skriva klart sina böcker.

– Kan jag ta ett litet personligt meddelande? Utan att för den sakens skull hålla något tal till nationen. Men det här blir mitt sista framträdande i Nyhetsmorgon, säger GW i sändningen och fortsätter:

– Anledningen är att jag fyllde 79 för några veckor sedan och då bestämde jag mig för att ägna den tiden jag har kvar åt att skriva klart ett par böcker som blev liggandes.

Annons

Erik Videgård i chock

I samband med avslöjande tycks programledaren Jenny Alversjö och tv-kocken Erik Videgård befinna sig i något slags chocktillstånd, som om de inte har någon aning om att Leif GW Persson ska pensionera sig från TV4-rollen.

Och känslorna är äkta. Varken Jenny eller Erik visste att GW skulle säga upp sig. I studion rådde därför en panikslagen stämning och han undrar om blommorna GW fick verkligen var planerade.

– Nej, de där blommorna vet jag inte om de hittade i rabatten utanför för det var ingen som visste faktiskt. Det blev full kalabalik. Sedan visste säkert någon men ingen av de som jobbade på ’’golvet’’ så att säga var informerade, säger Erik till Hänt.

Erik Videgård
Erik Videgård hade ingen aning om Leif GW Perssons beslut.TV4

Foto: TV4

Annons