Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-profilen nära att stoppas från Nyhetsmorgon – efter skarpa invändningar

04 sep, 2022, 13:00 
Indra Nordemar

Programledaren står inför en tuff utmaning...

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Tidigare i somras gick TV4 ut med nyheten att det kommer ske stora förändringar i Nyhetsmorgon.

Programmet är ett av Sveriges populäraste. Sedan starten 1993 har kurvan gått spikrakt uppåt när det kommer till tittarsiffror.

Därför kommer sändningstiden att utökas till hösten.

– I höst så kommer Nyhetsmorgon bli ett mycket större program

Det innebär också att nya programledare ansluter till Nyhetsmorgon-gänget. En av dem är Rania Shemoun Olsson. Men hon var nära på att stoppas innan hon ens hunnit börja.

TV4:s stora förändring i Nyhetsmorgon

Vanligtvis sänds Nyhetsmorgon 05.45 till 10.00 på vardagar, och kl 07.58 till 11.30 på helger. Men från oktober blir sändningen hela två timmar längre på vardagar. Det kommer starta 05:45 som vanligt, men pågå ända fram till 12.00 måndag-fredag.

Annons

Men tio timmars extra sändningstid innebär en hel del extra jobb för programledarna. Dessutom har Steffo Törnquist gått ner till en dag och har meddelat att han inom en snar framtid lämnar programmet helt.

Därför kommer TV4-profilerna Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter gå från sina nuvarande roller på kanalen till att bli två nya ansikten i Nyhetsmorgon på heltid.

Rania och Thomas – Nyhetsmorgons nya programledare!

Programledaren nära att stoppas

Thomas och Rania har arbetat på TV4 i många år. Rania med kunglig bevakning och ekonominyheter och Thomas med TV4 Nyheterna. De står varandra nära och ser fram emot att bli ett nytt radarpar i Nyhetsmorgon.

– Vi har jobbat ihop tidigare. Vi är kompatibla och jobbar bra ihop. Jag är den som säger massa dumma saker och Thomas räddar situationen. Vi har lite olika intressen och en fin kemi. Jag tycker att vi kompletterar varandra, har Rania berättat för Hänt.

Men det var inget lätt beslut för Rania. Hon är gift och har två unga barn. Och det nya jobbet kommer innebära helt nya arbetstider vilket till stor del kommer påverka familjen, de hade därför skarpa invändningar till det nya jobbet.

– Jag var ju tvungen att ta en familjediskussion och så. Familjen var ju inte helt för att jag ska börja gå upp mitt i natten igen.

Foto: TV4

Annons