TV4-profilen kräktes på golvet i studion – allt filmades i direktsändning

11 maj, 2022, 14:00 
Henrik Alsterdal och Anna Brolin i Efter fem
Nu berättar Henrik Alsterdal om incidenten som skedde i direktsändning...
Annons

I direktsändning kan allt hända, det är sen gammalt! TV4 som sänder direkt flera timmar om dagen, både morgon och eftermiddag har därför gott om utrymme för tabbar...

En incident som ägde rum i september förra året har satt särskilt spår hos Efter fem-profilen Henrik Alsterdal, som nu berättar om när han kräktes i direktsändning.

Tvingades äta ett ostron

Det var under ett inslag tillsammans med parhästen Anna Brolin som eftermiddagen plötsligt skulle ta en mindre trevlig vändning. En tillsynes vanlig fredag i Efter fem, och med på länk var gastronomen Edward Blom.

Segmentet "Det händer i helgen" var i full gång, och Edward berättade att det vankades för ostronets dag! Framför sig i studion hade Henrik Alsterdal och Anna Brolin ett lyxigt ostron-fat uppdukat, och det skulle självklart provsmakas i studion.

– Ska jag erkänna en sak Anna? Jag har aldrig i hela mitt liv ätit ett ostron, säger Henrik till kollegan som blir oerhört chockad.

Annons

Men det skulle det bli ändring på. Efter instruktioner av den kunniga Edward Blom dukar Henrik upp ett ostron, redo att äta.

– Det är väldigt slabbigt. De är väldigt slemmiga, säger Henrik och ser skeptiskt ut.

Trots det häller han i sig ostronet, och har svårt att svälja det. Anna Brolin säger upprepade gånger till honom att svälja ostronet, men det verkar ta emot...

Springer ut ur bild

Efter en kort tids kämpande med att få ner ostronet, springer Henrik plötsligt från studiobordet, och kameran försöker följa med när han nästan försvinner ur bild.

– Springer du ut? ropar en förvånad Anna Brolin.

Och det stämde, Henrik springer ut och spyr ut ostronet på det blanka studiogolvet, bakom en vägg – och allt filmas.

I en intervju med Aftonbladet berättar han nu om händelsen, som verkar ha gjort avtryck. Han får frågan om det värsta som hänt honom under åren på TV4 var när han kräktes i direktsändning, och svaret var tydligt:

Annons

– Ja, ostronet! Ibland får man vara med om extremt konstiga saker i direktsändning. Jag är ingen finsmakare och ostron hade jag aldrig någonsin testat. Anna Brolin som jag sände med då älskar däremot ostron och jag blev övertalad att testa. Det var verkligen fruktansvärt och jag kunde inte svälja ostronet, det var så slemmigt och smakade snor. Jag sprang ut och spydde upp allt på studiogolvet, svarar han tidningen.

Foto: TV4

Annons