Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-profilerna i sorg efter kollegans dödsfall: "Obegripligt"

12 aug, 2022, 12:13 

Den omtyckta medarbetaren sörjs av vänner och kollegor.

Annons
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

Den mångåriga TV4-medarbetaren Annika Marcus har avlidit och sörjs nu av sina kollegor på kanalen. Annika jobbade under sina år på TV4 bakom kameran på nyheterna som redaktör, och beskrivs av sina kollegor som en viktig och oerhört omtyckt medarbetare.

Sörjs av kollegorna

Det är bland annat programledaren och journalisten Anna Lindmarker som berättar om sorgen efter kollegan Annika Marcus på sin Instagram.

"Den här underbara, galna, kreativa, energiska, superjobbiga människan har funnits med sen jag började på TV4, en gudabenådad redaktör. Hon ställde stora krav på mig och tack vare henne utvecklades jag som programledare varenda gång vi jobbade ihop.

Nu finns hon inte längre och det är obegripligt.Tack Annika Marcus- du var hela redaktionens ankare och vi kommer att sakna dig för alltid. "

I kommentarsfältet samlas kollegor och vänner för att visa kärlek och sörja kollegan.

"Saknar ord. Så fruktansvärt sorgligt. " Skriver bland annat Henrik Alsterdal.

Annons

"Så fruktansvärt sorgligt " Skriver Soraya Lavasani.

Tilde de Paula Eby, Martin Järborg och Anders Pihlblad skickar även kärlek i kommentarsfältet.

Fina orden

Även före detta TV4-profilen Jesper Börjesson delar med sig av varma minnen av Annika Marcus.

"Annika var en fantastisk redaktör och en underbar människa. När jag kom till Nyheterna 1996 tog hon hand om mig direkt. Lärt mig enormt mycket av Annika. Vila i frid."

Thomas Ritter, som arbetat länge i TV4-huset och på Nyheterna, där Annika arbetade, sörjer hennes bortgång och delar med sig av fina ord.

"Jag har haft förmånen att jobba med många fantastiska människor. Några har verkligen gjort avtryck och till och med format mig som journalist. En av dom finns inte längre. Annika Marcus betydelse för TV4Nyheterna går inte att beskriva i ett instainlägg. Inte heller vad hon betytt för mig. Tack Annika. Du fattas mig."

Henrik Alsterdal delar även han en längre text där han minns Annika Marcus och berättar vad hon betytt för programmet.

Annons

"Annika Marcus - TV4Nyheternas urkraft - har lämnat oss. 62 år gammal. Hon var den som tog min hand och visade vägen när jag som ung rookie tog mina första nervösa steg från lokal-tv in på riksredaktionen. Det är svårt att sätta ord på vad Annika betytt för TV4Nyheterna, och för oss alla som varit en liten kugge i maskineriet.

Jag älskade när hon gick mellan redigeringarna och skickligt slipade, skruvade och polerade varenda inslag. Ständigt med samma entusiasm. Vi skulle sticka ut, och alltid vara snäppet bättre än konkurrenterna! Och så blev det. Nu rullar sändningarna vidare - the show must go on - men utan Annika blir inget sig likt. I frid ska du vila."

Foto: TT

Annons