TV4 sparkade fjärde jurymedlemmen i Let's dance – sanningen bakom beslutet

14 maj, 2022, 18:00 
AvIndra Nordemar
Därför valde TV4 att stryka den fjärde juryplatsen i Let's Dance.
Annons
Petra Mede avslöjar – blev tillrättavisad av Tony Irving
Petra Mede avslöjar – blev tillrättavisad av Tony Irving

Årets upplaga av Let's Dance börjar närma sig sitt slut. Nu återstår endast tre danspar och i kväll är det dags för semifinal där tre ska bli två.

I slutändan är det tittarna som avgör vilka som får dansa vidare. Men vi har ju även den eminenta juryn som granskar parens steg till punkt och pricka.

I dag består den av Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving. Den sistnämnda är den enda som varit med sedan start. Andra har kommit och gått, oftast av egen vilja, men inte alltid.

Sparkades från Let's Dance utan förklaring från TV4

Förr bestod juryn alltid av fyra proffsdansare, inte tre som nu.

En av dem som som tidigare gjorde den nuvarande juryn sällskap var Maria Öhrman. Året var 2010 och hon hade då varit en del av Let's Dance i fem år. Men plötsligt meddelade TV4 att hon inte längre var aktuell.

Annons

– De har heller inte gett mig någon motivering, jag tycker att de borde kunna kommunicera rakt med mig efter fem år, sa hon då till Expressen.

Verkliga anledningen till produktionens beslut

I stället fick den yngre och kändare Isabel Edvardsson ta hennes plats. Hon blev dock bara kvar i ett år. Sedan valde TV4 att stryka en av juryns platser.

– Vi har haft olika konstellationer men hamnar alltid tillbaka till att här var relationerna bra, här är där kompetensen finns. Till slut har vi landat i att kompetensen är rätt i juryn. Jag säger inget mer, säger Tony till Hänt och syftar på att Dermot är tillbaka sedan 2020.

Men varför valde produktionen att ta bort den fjärde jurystolen? Jo, delvis för att Tony ska få tillräckligt med tid till att prata.

– Det var två anledningar till att de tog bort den fjärde personen. Den ena var kostnad, att det blev lite billigare, och den andra var att Tony skulle prata så mycket, menar Ann skämtsamt.

Foto: TT

Annons