Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-Steffo och kocken blir oense i sändning: "Startat krig"

11 maj, 2024, 18:00 
Smaken är som baken – här är Steffo Törnquist och tv-kocken delade i sina åsikter.
Annons

Steffo Törnquist är en riktig veteran i rutan, och är i princip synonym med TV4. Det var ju han som var med och byggde upp kanalen 1990, och har jobbat på Nyhetsmorgon sedan år 2000.

Det är ingen hemlighet att Steffo inte är rädd för att göra sin röst hörd – och i fredagens sändning av Nyhetsmorgon är han och kocken inte överens...

Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”Brand logo
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”

Steffo Törnquists ord får gästen att säga ifrån i Nyhetsmorgon

Det var kocken Isabella Morrone som gästade studion och Sofia Geite och Steffo Törnquist. Hon visade hur man lagade den trendiga pastarätten pasta vongole.

Pasta vongole är en musselpasta, som är oerhört populär borta i Italien. Och som det ofta är med pasta, finns det strikta regler för hur man tillagar en autentisk vongole-pasta. Som tur är har Isabella Morrone full koll.

Annons

– Torkad pasta inte färsk, gärna spaghetti eller linguine passar bäst till skaldjur, men det är en smaksak, berättar hon i sändning.

Steffo, som är ordenligt kulinariskt intresserad, kommer då med ett litet önskemål:

– Alltså lite parmesan till det här så är det gott bara som det är...

Orden får Isabella att hoppa till.

– Han har startat krig med mig!, säger hon skrattandes.

– Nu ska jag försöka att inte vara diplomatisk och säga att man gör som man vill, för egentligen vill jag inte att man gör som man vill här. Parmesanen den dödar smaken av skaldjuren! Om vi ändå har fiskat upp den från havet, vi tar död på någonting, då ska ju den smaka – inte parmesanen!

– Rimligt. Rimligt, svarar Steffo.

Steffo Törnquist och kocken Isabella Morrone skrattar i Nyhetsmorgon
Det är god stämning i studion, trots meningsskiljaktigheterna.Foto: TV4

Steffo Törnquists stora matintresse

Steffos pasta vongole kanske inte hade fått italienarna att jubla, men han är faktiskt riktigt matintresserad. Steffo jagar gärna och äter köttet, och är en livsnjutare av rang.

– Morfar var allt utom en "lagom-person", han var en livsnjutare. Det är absolut därifrån jag har fått min aptit på livets goda. Det finns ingen anledning att inte äta och dricka gott, om man kan. Det handlar om ett intresse för bra råvaror och goda smaker, och det har jag, har han berättat för Icakuriren.

Foto: TT/TV4

Annons