Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-stjärnan bekräftar relationen – dyker upp med 8 år yngre kärleken Wiktoria

15 feb, 2024, 18:00 
TV4-stjärnan Filippa Fernqvist visar upp kärleken Wiktoria!
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Som barn satt Filippa Fernqvist, 30, och lekte nyhetsankare framför text-tv. Drömmen om att bli journalist fanns redan i tidig ålder, vilket bland annat gav sig uttryck i egenfilmade låtsasreportage och tidningar på fritiden.

Där och då kunde hon knappast föreställa sig vilken kometkarriär hon skulle göra i vuxen ålder, hur omtyckt och uppskattad hon skulle bli av TV4-publiken och att hon bara inom något år på kanalen skulle få sitt eget tv-program.

Filippa om hatet

Filippa har dessutom skrivit historia som den första transpersonen att jobba som programledare för TV4. Hon har hela tiden varit öppen med sin transerfarenhet, något som varit både positivt och negativt.

– Jag får mycket negativa kommentarer och har polisanmält ett och annat hot. Den kritiken jag får handlar bara om min könsidentitet. De hånar mig bara för att jag är transperson. Det är inte alls roligt men jag har på något sätt förberett mig på det, sa Filippa Fernqvist i en intervju med tidningen QX förra året.

Annons

Trots att det kommer en del hatkommentarer, så är Filippa noggrann med att betona hur mycket kärlek hon får – och att de negativa orden inte är någonting i jämförelse med alla de positiva.

– Varje vecka får jag jättefina meddelanden, från såväl unga hbtq-personer som föräldrar till transbarn.

Filippa visar upp kärleken

Filippa har arbetat hårt för att ta sig dit hon är i dag. Det är också därför som hon belönats med ett eget tv-program och fått förmånen att gå på röda mattan.

Det var också där, på QX-galans röda matta den 5 februari, som hon visade upp åtta år yngre kärleken Wiktoria för första gången.

De träffades på Tinder, började snacka och Filippa bestämde sig så småningom att hälsa på Wiktoria, 22, som vid tillfället bodde i Gävle.

– Det var inte alls planerat. Det var en vanlig dejtingapp som vi båda laddat ner, ja, det var Tinder. Jag vet inte varför folk tycker det är svårt att säga att man laddat ner Tinder, sa Filippa till Hänt i samband med galan.

Filippa Fernqvist med flickvännen Wiktoria
Filippa Fernqvist med flickvännen Wiktoria.Karin Törnblom/TT

– Vi skulle ses på en dejt sedan slutade med att vi hängde i fem dagar.

Foto: TT/Instagram

Annons