Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-stjärnan bryter tystnaden om bråken bakom kulisserna: ”Kaos”

19 sep, 2023, 22:00 

Nu berättar Henrik Alsterdal om turbulenta tiden.

Annons

Henrik Alsterdal har varit ett välkänt ansikte i TV4 i flera år. Under sin tid på kanalen har han haft en mängd olika roller, men nu för tiden är han med och rattar aktualitetsprogrammet Efter fem.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Åren har gjort honom erfaren och får anses vara något av en TV4-veteran. Han vet vad som krävs för att göra tv, förmedla nyheter på intressant sätt och parera mellan lättsamma och tunga ämnen.

Men det fanns en tid då han huserade på en annan tv-kanal. På tidigt 2000-tal jobbade han med det nedlagda nyhetsprogrammet TV3 Direkt och började den resa som i dag gjort honom så erfaren.

Annons
Henrik Alsterdal
Henrik Alsterdal har gjort succé på TV4 och är i dag en av favoriterna i rutan.

Henrik Alsterdal om turbulenta tiden

Dessvärre var det en viss turbulens på redaktionen. Det var få personer som jobbade med programmet, samtidigt som det varje dag var väldigt mycket att göra. Det i sin tur skapade vissa konflikter på arbetsplatsen.

– Sen var det ju ganska... det var bråkigt och kaosigt, lite olika falanger och folk var ganska oense om hur programmet skulle se ut och så, säger Henrik Alsterdal i Fredrik Ralstrands podcast TV-Fabriken.

Annons

– Jag brukade komma in där vid tiotiden och redan då kunde de vara lite tjafsigt. Det gnabbades om vad vi skulle åka ut på och så där.

Henrik Alsterdals revansch

Henrik körde på, trodde att programmet skulle gå kanon och att de som arbetade TV3 Direkt var populära. Därför kom det som en chock när det blev nedlagt och han fick lämna tv-kanalen.

– Det var inte att de lade ram det på ett fint sätt utan vi var nedlagda och så hade vi väl nån vecka på oss att plocka ihop våra grejer och sen var det slut, säger han.

Lyckligtvis blev det ju väldigt bra för Henrik till slut. I stället kom han till TV4, gjorde kometkarriär och hittade sin stora kärlek i TV4-kollegan Anders Pihlblad!

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal
Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal fann kärleken på TV4!

Foto: TT/TV4

Annons