Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-stjärnan hastigt ersatt i Hellenius hörna – efter sju år

08 nov, 2023, 06:30 

Detta är sanningen bakom stjärnans mystiska avhopp – och TV4:s dubbla bud.

Annons

Långköraren Hellenius hörna är tillbaka i rutan med sin femtonde säsong. Inför årets säsong har programmet fått sig ett rejält lyft, med mer musik och sketcher mellan gästerna.

Men det är inte bara det som är annorlunda. En omtyckt TV4-stjärna lyser med sin frånvaro.

Allt du vill veta om David HelleniusBrand logo
Allt du vill veta om David Hellenius

Sanningen bakom TV4-stjärnans avhopp från Hellenius hörna

Det var redan förra säsongen som Hanna Hedlund, sångerska i husbandet sedan sju år tillbaka, hastigt hoppade av programmet.

Hon saknades redan i första avsnittet, men till Hänt berättade TV4 att det var för att hon inte hade möjlighet att vara med.

Annons

Men inte heller i programmet därefter dök hon upp – istället presenterade David Hellenius en helt ny sångare. Då bekräftade kanalen det hastiga beslutet för Hänt:

– Ja, planen var att Hanna Hedlund skulle vara med i Hörnan under hösten, men hon turnerar med Hybris, så det krockade med alltför många inspelningar.

Pernilla Wahlgren och Hanna Hedlund på premiär
Pernilla och Hanna är kollegor och mycket nära vänner.

Hanna Hedlund ersatt i Hellenius hörna

För den som hoppades att avhoppet var tillfälligt kommer nu ett trist besked. Hanna har inte synts till heller denna säsong, och Jimmy Källqvist som spelar i husbandet, bekräftar att hon blivit ersatt:

Annons

– Hanna är inte med längre i Hellenius. Hon var med i en säsong sen skulle hon jobba med Pernilla och då kunde hon inte vara med så det har blivit en annan tjej som sjunger nu. Men Hanna är fantastisk, säger han till Hänt.

Klingar namnet Jimmy Källqvist bekant är det inte konstigt. Han var i fem år tillsammans med Carola, en relation som tog slut 2019. Idag är de goda vänner, och äger ett hus i Sydafrika ihop.

Ja, Hanna Hedlunds schema verkar inte ha blivit tunnare. Hon är snart aktuell med en tredje turné ihop med Pernilla Wahlgren och ensemblen, denna gång vid namn ”Pernilla Wahlgrens Happy Ending" som drar igång 2024.

Foto: TV4

Annons