Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

TV4-stjärnan Madeleines Westins problem bakom kulisserna – pågått i flera år: ”Inte klokt”

23 mar, 2024, 09:00 
Madeleine Westin berättar nu själv om det jobbiga med att jobba på TV4.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Madeleine Westin har jobbat på TV4 i över 30 år. Med sin erfarenhet är hon en av landets mest skickliga och omtyckta meteorolog, där hon vant berättar om både väder och klimat.

Med den kunskapen i ryggen har hon lugnt kunnat luta sig tillbaka när hon gästat Nyhetsmorgon, Efter fem och TV4Nyheterna för att dela med sig av diverse väderförhållandens påverkan på världen.

Faktum är att Madeleine var den första meteorologen att ansluta till TV4. Hon har sett hur kanalen byggts upp, hur kanalen förändrats och varit med om när det både blåser och råder stiltje.

Annons
Madeleine Westin med TV4-kollegor
Madeleine Westin har jobbat på TV4 i över 30 år och vet vad som krävs för att levererera vädret i kanalen.ROBBAN ANDERSSON / XP / TT

Madeleine Westin: ”Inte klokt”

Trots alla år finns det ändå något hon aldrig riktigt kan komma ifrån: hur jobbigt det är att stiga upp mitt i natten för att förbereda sig för att leverera vädret i direktsändning.

Därför är det extra viktigt och välkommet att hon har så bra kollegor, som kan ge henne energi tidigt på morgonen och få henne på ett strålande humör.

– Jag älskar Nyhetsmorgon, enda nackdelen är arbetstiderna. Jag går upp halv tre på natten, det är inte klokt. Men jag har aldrig känt att det inte känns rätt nice att åka till jobbet, det är alltid någon här och alltid bra stämning. Vi är ganska tajta på väderredaktionen, säger hon till Femina.

Annons

Gömmer skorna bakom kameran

Tidiga morgnar må vara ett problem, men något hon däremot inte behöver bekymra sig om är kläderna. Där får hon hjälp av en stylist, som hela tiden ser till så att Madeleine är redo för sändning.

– Folk här är mer eller mindre modeintresserade, och vissa kanske har en klädsmak som inte passar i tv – du kan inte ha en tröja med jättestora ballonger i tv, då kommer folk inte lyssna på vad du säger. Jag är intresserad, men älskar att få tips och inspiration, säger hon.

Annons

– När jag jobbar har jag högklackat 98 procent av gångerna. Det är ett sätt för mig att dra på mig en uniform, när jag ska göra ett framträdande. Jag sträcker på mig och får bättre hållning. Sen kan mina sneakers stå bredvid kameran nere i studion.

Madeleine Westin
Madeleine Westin älskar sitt jobb, men tycker att det kan vara lite väl jobbigt att gå upp mitt i natten för att förbereda sig inför jobbet i Nyhetsmorgon.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons