Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-stjärnans galna vägran – oväntade händelsen bakom kulisserna

04 okt, 2023, 05:30 

Tina Nordström vägrar smaka på bakelserna i TV4-programmet.

Annons

Tina Nordström har länge varit Mat-Tina med hela svenska folket. I tv-rutan har hon stått och lagat mat, delat med sig av sina matkunskaper och berättat hur man kan tänka i köket för att skapa optimala måltider.

Tina Nordströms oväntade kupp hos Carina BergfeldtBrand logo
Tina Nordströms oväntade kupp hos Carina Bergfeldt

Det är också med den kunskapen i bagaget som fått uppdrag som expert och domare i populära matlagningstävlingar som ”Sveriges yngsta mästerkock” och ”Hela Sverige bakar”.

– Den har varit och är en otrolig resa. Men jag har ju hållit mig på min kant. Jag har tackat nej till mycket och gör det fortfarande. Det är klart att man blir tilltufsad ibland, men det är förbannat roligt, har hon sagt till Aftonbladet.

Tina Nordström
Tina Nordström älskar att stå i köket och laga mat – därför är hon Mat-Tina med hela svenska folket.

Tina Nordström vägrar äta kakor

Mat-Tina älskar att vara nära matglada människor. Men bara för att hon är en av Sveriges största mat-profiler, betyder det inte nödvändigtvis att hon stoppar i sig allt som de medverkande lagar.

Annons

Faktum är att hon aldrig äter något av det som bakas i ”Hela Sverige bakar”, vilket man ändå skulle kunna tro när man tittar på programmet.

– Nej. Socker gör mig trött. Jag har aldrig ätit kakor och sånt. Jag är uppväxt med föräldrar som hade värdshus och varje dag efter skolan hoppade jag in i kallis, kallskänken, satte mig på bänken där hos Kerstin som är kallskänka och då frågade hon om jag ville ha en pralin. Jag sa alltid nej, säger Mat-Tina till Expressen.

Tina Nordström
Tina Nordström blir trött av socker och äter därför aldrig kakor.

Dagen då hon gjorde ett undantag

Även om Tina säger att hon aldrig äter några av bakelserna, så har det faktiskt hänt att hon gjort ett undantag. Då blev det också en succé och ett matminne hon än i dag bär med sig.

– Jo, men det är hjortronmazarinerna. Jag minns den bilresan hem, jag har aldrig haft så mycket smulor i bilen. Min dotter bad mig att spara någon mazarin… Så blev det inte. Den bilresan lade jag upp efter mazarinerna, ”När jag kommer till Jönköping får jag ta en till”, haha. Jag tryckte fem mazariner.

Foto: TT

Annons