Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-stjärnans okända hälsokamp – obeskrivliga smärtorna: ”Fruktansvärt”

01 feb, 2023, 05:15 

TV4-profilen Marcus Noterius berättar nu om jobbiga händelsen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Med berått mod kastar han sig ut, testar nya grejer och tacklar faror som han aldrig tidigare stött på. Marcus Noterius har med sina galna upptåg blivit en våghalsig reporter som kommit att älskas av tv-tittarna.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Det spelar ingen roll om han blir nedgrävd under snön, agerar hockeymålvakt, jagas av polishundar eller blir uppslukad av ett gigantiskt eldhav – han ser alltid till att övervinna sina rädslor.

– När jag blev intervjuad av Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon nyligen sa jag: ”Egentligen är jag inte så modig”. Det har jag omvärderat nu, det är klart jag är modig. Sen har jag vissa fobier: höjdrädsla, ormrädsla och klaustrofobi. Men jag utsätter mig för allt och det är väl det som är mod? Jag övervinner mina rädslor, säger Marcus Noterius till Svensk Damtidning.

Annons
Marcus Noterius
Inför ett uppdrag i Nyhetsmorgon med räddningstjänsten. Marcus är redo att strax kasta sig in i ett eldhav.
Marcus Noterius provar på livet som hockeymålvakt
Marcus Noterius provar på livet som hockeymålvakt.

Var nära att bli utbränd: ”Mycket konflikter”

”Marcus testar” har varit ett återkommande segment i Nyhetsmorgon sedan 2017, men Marcus Noterius var TV4 trogen långt innan han började resa land och rike runt för att prova nya saker.

Efter att ha hoppat runt på en rad olika mediebolag och redaktioner, sökte han jobbet som nyhetschef på TV4:s lokalredaktion i Norrköping 2006. Han landade uppdraget och pendlade från hemmet i Östersund, där han bodde med sin dåvarande fästmö och barnen Cain och Crisanna.

Annons

– Vi skulle flyttat ner dit och hade nästan sajnat bostad och allting, men det var lite turbulent på den tv-stationen. Det var mycket konflikter som jag hamnade mitt i och var tvungen att lösa. Jag var faktiskt väldigt nära att gå in i väggen och blev bara kvar där ett år, säger han.

Marcus Noterius
Marcus Noterius fick åka med i en så kallad ”drifting-bil”, en sorts rallybil.

Marcus Noterius om familjelivet

Två år senare startades en lokalredaktion i Östersund. Då hade Marcus en självklar plats, men när TV4 bestämde sig för att slopa alla lokalredaktioner 2014 började han i stället frilansa för kanalen.

I dag är han bosatt i Östersund och bor kvar i radhuslägenheten som han och barnens mamma köpte tillsammans för 15 år sedan.

Annons

– Vi bröt upp för 12 år sedan. Men vi är väldigt bra vänner, så det har inte varit några konstigheter.

Påverkar det familjelivet att du är ute så mycket på vägarna?

– Nu är mina barn 17 och 19 år gamla. Min son bor med sin tjej och min dotter klarar sig själv. Men barnen har alltid varit mitt allt och är mitt allt, jag känner själv att jag lagt all tid jag kunnat på dem: vi har rest jättemycket ihop, jag har varit tränare för min sons fotbollslag och följt med min dotter på ridning.

Marcus Noterius med barnen Crisanna och Cain
Marcus Noterius säger att han alltid prioriterat familj framför jobb. Här är han med barnen Crisanna och Cain.

Marcus Noterius svåra hälsokamp

Att resa med barnen har alltid varit ett stort intresse, men en gång avslutades det med en fruktansvärd upplevelse. På flyget mellan Bangkok och Köpenhamn drabbades Marcus av gallstensbesvär och svåra smärtor.

Annons

Under tre års tid hade jag säkert 20-25 anfall och fick åka in på akuten. Har man inte haft det där… det är så fruktansvärt, den smärtan är vidrig. Jag har hört vissa kvinnor som haft det där och de har sagt att det gör ondare att föda barn. Jag vet ju inte hur det känns, men det gör så fruktansvärt ort.

– Jag hade så ont att jag spydde och var helt knäckt och låg på golvet där bak. Jag ville heller inte oroa barnen.

Så mår han efter operationen

Efter den resan bestämde han sig för att göra en operation. I dag är gallstensbesvären ett minne blott och efter operationen har Marcus inte upplevt några smärtor.

Marcus Noterius på sjukhuset
I tre års tid hade Marcus Noterius stora gallstensbesvär. På väg hem från en semester med barnen fick han ett anfall och bestämde sig för att göra en operation.
Annons
Kirurgen på Östersunds sjukhus var väldigt bra och pedagogisk och visade hur gallan fungerade och hur operationen skulle gå till.

Som flygande reporter underlättar det också att vara fri från besvären. Nu behöver han inte oroa sig för att drabbas av akuta smärtor när han beger sig ut på sina uppdrag.

– Jag är en en person som gillar utmaningar. Då menar jag inte bara galna grejer som jag gör, utan utmaningar i livet och jobbet – jag tycker om när det händer grejer.

Marcus Noterius
Marcus Noterius tycker om när det händer grejer. Är han nedgrävd under snön i Nyhetsmorgons direktsändning.

Foto: Privat/TV4

Annons